RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Allsidige musikanter

Lindebergskolenes musikkorps droppet oslomesterskapet og laget revy sammen med Jeriko skolekor i stedet. Godt valg!

Lindeberg: Det er lang vei fra morske hornblåsere i taktfast janitsjarmarsj til sprudlende aspiranter i dyrekostymer på scenen. Men Lindebergskolenes musikkorps ville gjøre noe helt annerledes med sin revy sist helg, og det klarte de til gangs.
Vi hadde egentlig planlagt å være med i oslomesterskapet for korps i vinter, men i stedet fant vi ut at vi ville gjøre noe annet noe vi aldri har gjort før, sier dirigent Anne Marit Aaserud.
Dermed ble det revy i samarbeid med Jeriko skolekor. Og der viste korpsmusikantene at de har talenter som både sangere, skuespillere og allsidige musikere. Sjarmerende dyr i Afrika, sterke stakkarer og trommende kampsport er langt unna det man vanligvis forbinder med musikkorps.
Vi snudde i januar, og da gikk vi stikk motsatt vei av det vi har gjort før. Her ser vi musikantene fra andre vinkler. De synger, danser og får utfolde seg, forklarer Anne Marit Aaserud.
Grønt og blått
Det manglet ikke på ting musikantene hadde lyst til å gjøre da korpset diskuterte ideer. Til slutt endte de opp med en forestilling med variert musikk, dans og sang.
Derfor ble forestillingen hetende "Ingen rød tråd, men grønn og blå". Grønn og blå er jo korpsfargene våre, sier dirigent Aaserud.
For korpset var forestillingen en god mulighet til å inkludere aspirantene mer i korpshverdagen, og i forestillingen hadde de flere viktige roller. Mest imponerende var nok Stomp-seansen, da aspirantene sammen med Jeriko skolekor hamret taktfast løst på bøtter, kanner og bilfelger helt bakerst i aulaen på Lindeberg skole.
Applausen runget etter de minstes prestasjoner med trommestikkene. Latteren satt også løst i den fullsatte aulaen på Lindeberg skole, og etter revyen var det mange stolte foreldre og besteforeldre som koste seg ute i sola.
Tradisjon?
Svært fornøyd var også dirigent Anne Marit Aaserud. Hun gledet seg over å se at både korsangere og korpsmusikanter viste seg svært scenevante fra første stund.
Det er artig å se hvordan de trøkker til når de virkelig skal, sier hun med et smil.
Dirigenten utelukker heller ikke en gjentakelse av revysuksessen.
Jeg tror og håper dette starter en ny tradisjon, sier Aaserud. Hun retter samtidig en stor takk til alle foreldre som har bidratt med kostymer, kulisser og annet i forbindelse med revyen.
De har stått på sent og tidlig og vært til stor hjelp.







Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere