Alltid skandaler når Vålerenga møter Lørenskog

De tidligere Vålerenga-spillerne, Knut Henrik Spets og Steffen Thoresen, kjemper for å få pucken inn bak Steffen Søberg. I bildet fra forrige oppgjør mellom lagene i Lørenskog.

De tidligere Vålerenga-spillerne, Knut Henrik Spets og Steffen Thoresen, kjemper for å få pucken inn bak Steffen Søberg. I bildet fra forrige oppgjør mellom lagene i Lørenskog. Foto: Foto: Katarina Nordam

Når Vålerenga og Lørenskog møtes til duell på isen, er det mer enn bare poeng som står på spill.

Vålerengas Stefan Espeland i aksjon foran mål i kamp mot Lørenskog. Foto: Foto: Katarina Nordam

Landslagsbacken, Mats Trygg med nummer 23 på drakten, spiller i Lørenskog med tvillingbror, Marius, og mot lillebror, Mathias, når rivalene møtes. Foto: Foto: Katarina Nordam

Rivaliseringen mellom de to toppklubbene stikker dypt for begge lag. Sjeldent er det mer stemning og støy fra tribunen som når de to lagene møtes til kamp, Lørenskog har sanket inn flere spillere fra Vålerenga de siste sesongene. Sist ut var Steffen Thoresen, som etter seks sesonger forlot osloklubben til fordel for klubben fra Romerike. Thoresen skapte rabalder da han valgte Vålerenga foran Storhamar, da han returnerte til Norge fra den svenske serien i 2008.

Det var også mot sitt nåværende lag Steffen Thoresen pådro seg 20 kampers karantene i 2011. En sak som skapte mye oppstyr i norsk hockey.

Ved et tidligere oppgjør mellom de to lagene, stod dommerne i fokus da lagene til sammen pådro seg 140 utvisningsminutter. Vålerenga trener Espen «Shampo» Knutsen raste ut i mediene, og forklarte at gutta faktisk spiller hockey, og ikke innebandy.

– Rivalitet, det er det som beskriver forholdet klubbene har til hverandre. Det er en sammensetning av mange faktorer som har ført til det. To topplag som ligger nære hverandre i avstand. Det kommer mye folk på kamper, som skaper stemning på tribunen. Mange som spiller for Lørenskog har hatt en fortid i Vålerenga. I tillegg har ledelsene i klubbene gått ut mot hverandre i media ved flere anledninger. Da ligger det i kortene at begge lag vil ville, sier Lørenskogs Mats Trygg.

Brødre-duell

Mellom brødrene Mats, Marius og Mathias Trygg, utkjempes en brødre-duell på isen når de to lagene møtes. Yngstemann Mathias, som var én dem som gikk fra Vålerenga til Lørenskog, returnerte denne sesongen til osloklubben. Han forlot samtidig sine eldre brødre, tvillingene Mats og Marius. Marius spiller sin andre sesong for Lørenskog, og Mats spiller sin første. Sistnevnte kom fra den svenske eliteserien, og er klar for Norge i OL.

Se også: Sytten oslogutter i OL-troppen

– For oss er det i tillegg en kamp mellom brødre, og da blir det ekstra viktig å vinne. Det gjelder også utenfor banen, ikke bare for oss, men mellom flere av spillerne, sier Mats Trygg, som pådro seg en to-minutter for tripping på sin lillebror i torsdagens oppgjør.

Gikk på sitt tredje tap

Vålerenga vant sesongens første oppgjør mot Lørenskog, men torsdag tapte den tredje kampen på rad mot rivalene. Under to minutter var spilt da Lørenskog smalt pucken i nettet for andre gang. Kampen endte 5-2 til laget fra Romerike.

– Kampene mot Lørenskog er veldig viktige for oss. Ikke bare alt som skjer rundt, men det er det laget, sammen med Stavanger Oilers og Lillehammer, vi må slå på bortebane dersom vi skal klare å vinne serien. Samme gjelder for sluttspillet, der vi kan komme til å møte hverandre opptil sju ganger, sier Vålerengas Stefan Espeland.

Han er ikke fornøyd med resultatet fra kampen.

– Kampen var en skandale. Vi kom helt galt ut, og klarer ikke å henge med, sier Espeland om det fjerde møtet mellom rivalene.

Til sammenligning vant laget fra Oslo samtlige av oppgjørene mellom lagene i fjorårets serie. Noe som var en liten trøst mot å ha blitt slått ut av semifinalerunden av romeriksklubben sesongen før.

Det gjenstår ett oppgjør mellom lagene i grunnserien, den kampen blir spilt på Jordal Amfi, og blir den siste kampen før OL-oppholdet i serien.

Se også: Fem Enga-spillere til OL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.