RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alna janitsjar er født


Bryn ungdomskorps feiret sine 15 år med allsidig konsert og navneskifte. Etter at de nå er blitt Alna janitsjar, håper de å bli et janitsjarkorps for hele bydelen. Nye medlemmer ønskes velkommen. Foto: Privat
Bryn ungdomskorps feiret sine 15 år med allsidig konsert og navneskifte. Etter at de nå er blitt Alna janitsjar, håper de å bli et janitsjarkorps for hele bydelen. Nye medlemmer ønskes velkommen. Foto: Privat
Bryn ungdomskorps ble til Alna janitsjar før jubileumskonserten var over.

BRYN: Navneskiftet skjedde under korpsets jubileumskonsert i Eventhallen lørdag ettermiddag.

Vi har et aldersspenn fra 17 til 60 år, og vi følte at tida var moden for å forlate begrepet "ungdom". Dessuten klinger "janitsjar" bedre, sier leder Hege Knudsen.

Favner bredere

Bydel Alna har ingen janitsjarkorps fra før, og med det nye navnet håper korpset å favne bredere.

Vi ønsker å være et samlingspunkt for hele bydelen. Selv om vi har en sterk tilknytning til Teisen og Bryn, vil vi gjerne ha flere medlemmer fra andre steder også, sier Knudsen.

Vi jobber bevisst med å ha det gøy, og det er rom for mangfold. Selv om man ikke har spilt på 30 år, kan man lære å spille igjen, sier hun.

Korpsets 15 år ble feiret med et allsidig repetoar. Lindebergskolenes musikkorps, Bryn skoles musikkorps og Oslo Drill hadde også gjesteopptredener under konserten.

Jeg syns vi fikk en fin ramme rundt konserten, og at det musikalske var bra. Tilbakemeldingene fra publikum var gode, og alle virket veldig fornøyde.

Avsluttet med bydelssang

På repetoaret stod blant annet musikk fra Flåklypa, Pocahontas, Witch Witch og Flaggermusen. Konserten ble avsluttet med musikkstykket "Ved Alnaelvens bredd", skrevet av korpsets dirigent Odd-Arve Hjørungdal.

Her var alle med. Vi syns det er flott at bydelen har sin egen sang, sier Hege Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere