*Nettavisen* Nyheter.

Alna: Søknader strømmer inn

Til tross for ny korttidsavdeling i Lutvannskollen barnehage, og nytt heltidstilbud, fortviler Sissel Skanke over stadig økende søkermasse i bydel Alna.

Alna: Slik som det er nå er det ikke greit, fortviler barnehagekonsulent i Alna bydel, Sissel Skanke. Per dags dato er det 179 barn på venteliste for barnehageplass i bydelen. Dette er kun fra Alna, søkere utenfra bydelen kommer enda lenger ned på prioriteringslista.
Det er imidlertid 149 reelle søkere for de resterende søkerne er for unge og får ikke plass uansett, forklarer hun. Likevel syns hun situasjonen er vanskelig. Hun forklarer at det er mange som allerede søker barnehageplass til barna sine som er født i 2006, men at en av forutsetningene for å få plass i kommunale barnehager er at barnet må fylle ett år i løpet av august det samme året.

Uvanlig mange søkere

Hun nærmest bekrefter at ikke alle vil få plass. Etter hovedopptaket så situasjonen grei ut og bydelen hadde kontroll. Men i løpet av sommeren har det rast inn med nye søknader.
Jeg er ikke sikker på hvorfor det har kommet uvanlig mange nye søknader i løpet av sommeren. Det er vel innflyttere, men det har nok vært en baby-boom også. Det er uvanlig mange akkurat nå. Men befolkningen går opp og ned, sier hun. Det er opprettet en ny korttidsavdeling i Lutvannskollen barnehage og den ble fylt opp på et blunk. Det samme ble fulltidstilbudet som kom i stedet for den gamle korttidsavdelingen. Likevel er det ikke nok.

Lå godt an

Det er ikke en eneste ledig barnehageplass å ta av i bydel Alna for tiden. Den eneste muligheten til å få barnet sitt i barnehage i bydelen er dersom noen andre sier opp plassen sin.
Jeg skulle ønske jeg kunne trylle, men det er dessverre fullt. Vi har fordelt mange allerede, men likevel er det mange på venteliste, sukker Skanke. Trosterud og Haugerud er de områdene det har presset mest. Det fra disse områdene det har kommet flest søknader. Mange har fått barnehageplass et lite stykke unna der de bor. Skanke syns imidlertid det er verst med dem som ikke har et tilbud i det hele tatt.
Før sommeren lå vi veldig godt an, men nå er det vanskelig, gjentar hun. Akkurat for øyeblikket jobber bydelen imidlertid med å opprette et gratis barnehagetilbud, men Skanke kan ikke gi noen nærmere opplysninger på dette tidspunktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.