Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alnabruterminalen mistet krisepenger

Alnabruterminalen har et prekært moderniserings- og utbyggingsbehov. Side om side med terminalen skal også Alnaelva åpnes. En ferdig reguleringsplan er nøkkelen til all framdrift i området.
Alnabruterminalen har et prekært moderniserings- og utbyggingsbehov. Side om side med terminalen skal også Alnaelva åpnes. En ferdig reguleringsplan er nøkkelen til all framdrift i området.
De fagorganiserte ved Alnabruterminalen gir Plan- og bygningsetaten (PBE) skylden for manglende krisepakkemidler.

ALNABRU: I en pressemelding fra "Korridornettverket" ved Alnabruterminalen skriver de fagorganiserte at Alnabruterminalen gikk glipp av milliardstøtte fra Staten fordi reguleringsplanen ennå ikke er ferdig. Dette gir de Plan- og bygningsetaten skylden for.

Bekrefter årsaken

Statssekretær i Finansdepartementet Geir Axelsen bekrefter problemstillingen overfor Lokalavisen Groruddalen.

Alnabruterminalen er et stort og viktig jernbaneprosjekt. Det er også et viktig miljøprosjekt. Men det ligger ikke nye midler inne til denne saken i tiltakspakken, fordi sakens framdrift avhenger av blant annet Oslo kommunes reguleringsplan, sier han.

Statsbygg og Plan- og bygningsetaten kniver fremdeles om plass til elva og terminalen. Statsbygg la fram et nytt forslag til reguleringsplan 18. desember 2008. Plan- og bygningsetaten er bedt om å legge fram sitt forslag før sommeren. Sistnevnte er tidligere beskyldt for å drive utmattelsesteknikk overfor samlasterbedriftene ved terminalen, som har prekære utbyggingsbehov.

Sabotasje

Leder av LO Oslo, Kleiv Fiskvik, er ikke mildere i tonen denne gangen.

Plan- og bygningsetaten saboterer ferdigstillelse av reguleringsplanen! Hele saken står i stampe, og dette burde vært løst nå, sier han.

Fiskvik har likevel håp om at det ikke skal være for sent å få midler til modernisering av terminalen.

Jeg har forstått det slik at pengene ligger klare, og vi kommer til å gå på regjeringen igjen. Vi har håp om at reguleringsplanen skal være ferdig før sommerferien, sier Fiskvik.

Avviser kritikken

Senioringeniør Arne Bergsgard i Plan- og bygningsetaten avviser kritikken.

Vi har ikke forsinket noe, og er ikke enige i kritikken. Vi fikk reguleringsplanen fra Statsbygg til behandling like før jul. Vi vil legge den ut til offentlig ettersyn samtidig som vi kommer med våre forslag i løpet av mars. Vi følger vanlige rutiner, og kunne ikke gjort dette tidligere, sier han.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!