*Nettavisen* Nyheter.

Alnæs-bok om 1814

Karsten Alnæs har tatt på seg jobben å lære oss om 1814 i en ny bok. Foto: Arkiv

Karsten Alnæs skal skrive bok om året 1814. Boken markerer 200-årsjubileet for Norges selvstendighet.

HOLTET: Boken skal etter planen komme ut høsten 2013, skriver Schibsted forlag i en pressemelding. Forfatteren starter det omfattende arbeidet over sommeren.

– Jeg ser på dette prosjektet som en stor utfordring og en ære fordi det omfatter det viktigste året i norsk historie, sier Karsten Alnæs.


Han har levd med stoffet siden studietiden på 1960-tallet og har vært levende opptatt av det siden.

– Demokratiet og menneskerettighetene utvikler seg hele tiden og slik må det være dersom de humanistiske prinsippene de hviler på skal holde seg levende. Det er viktig igjen og igjen å undersøke røttene og hvilke sosiale og historiske forhold de skjøt opp fra, sier Alnæs.

I følge forlaget tar forfatteren mål av seg å formidle hendelsene i 1814 på rundt 400 sider og boken vil bli rikt illustrert.

Karsten Alnæs (f. 1938) er utdannet cand. philol. med hovedfag i nordisk. Han har skrevet en rekke historiske bøker - deriblant flerbindsverkene Historien om Norge og Historien om Europa. L

okalt hos oss er det mange som kjenner ham som tidligere lærer ved Nordstrand videregående skole.

1814 var et dramatisk år for Norge med en rekke store og avgjørende begivenheter. I løpet av noen hektiske vårmåneder laget Eidsvoldforsamlingen datidens mest liberale grunnlov, erklærte Norge for en uavhengig nasjon og valgte en egen konge. Ved årets slutt var Norge i personalunion med Sverige, men med stor grad av selvstendighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag