RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løkka har fått et nytt sjarmtroll, den store alpakkaen på Birkelunden. Her sammen med daglig leder Kaja Marie Kvernbakken.
Løkka har fått et nytt sjarmtroll, den store alpakkaen på Birkelunden. Her sammen med daglig leder Kaja Marie Kvernbakken.

Alpakkaen har inntatt Løkka

Ingen skal si at Løkka har mistet sine originale kvalitetsbutikker. Du Store Alpakka & Friends ved Birkelunden er kroneksempelet.

Ostkantavisa.no dumpet innom nyåpnede Du Store Alpakka ved Birkelunden på Løkka. Butikken har på noen få dager rukket å bli svært populær - og med god grunn. Her kan man velte seg i alpakkavarer, originale smykker og sminke.

- Det som skiller alpakkagarn fra ullgarn er at alpakka er tre ganger varmere. I tillegg er dette hår - ikke ull, sier Kaja Marie Kvernbakken, daglig leder i Du Store Alpakka & Friends til Ostkantavisa.no

Du Store Alpakka ble startet av Per Svensen og Kari Hestnes, som er lidenskapelig opptatt av kvalitetsprodukter. Bedriften, som blir forsynt med produkter fra Peru og Nepal, jobber konstant for å bygge en bedre fremtid for lokalbefolkningen i de områdene hvor de får sine produkter fra.

Du får alpakka, barna får skolegang

- Ja, nå bygger vi en internatskole i Andesfjellene, slik at barna skal ha mulighet til å gå på skole, mens foreldrene jobber. For mange av barna bor så langt unna skolene at de ikke orker å reise så langt hver dag, forteller Kvernbakken.

Lillebroren til lamaen, den berømte alpakkaen, har mykt og deilig hår som blir klippet av og forvanlet til det mest eksklusive fiber på markedet. Og Du Store Alpakka gjør det også mulig for kvinner som ferdigstrikker alpakkaprodukter å jobbe hjemmefra. Dermed kan kvinnene forsørge seg selv og familien - og samtidig slippe å forlate hjemmet.

Norsk design

Folk som har savnet flere nye, originale butikker på Løkka som selger det "som ikke er mainstream", kan nå kose seg med denne butikken.

- Det var naturlig for oss å installere oss på Løkka, og folk rundt her synes butikken er så spennende. Det er viktig at Løkka får beholde sitt særpreg, forteller Kvernbakken, som fryder seg over å få jobbe med Du Store Alpakka & Friends:

- Jeg har en utrolig stor respekt for arbeidet som gjøres her. Også er det veldig godt å vite at det er flere enn en selv som sitter igjen med en lønn det går an å leve av!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere