*Nettavisen* Nyheter.

Alpinklubb skaper røre

Nordre Aker Budstikke mener:

LEDER: Vi skal ikke forhåndsdømme Alpine Sportsklubb Oslo, selv om klubben er ekskludert av Oslo Idrettskrets. Dette er blitt en klagesak som behandles av Norges Idrettsforbund, som vil ta den endelige avgjørelsen. Det er likevel grunn til å sette spørsmålstegn ved alpinklubbens virksomhet, både med hensyn til markedsføring og praktisering av skikurs.

I dag står to tidligere skiinstruktører frem med fullt navn og forteller om sine opplevelser med alpinklubben. De vitner om ansvarsfraskrivelse og advarer mot alpinklubben. Disse instruktørene har ingenting å vinne med å stå frem, men mener det er viktig at andre får vite hva slags virksomhet denne klubben bedriver.

Avisen har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med ansvarlige ledere på det mobilnummeret som er oppført på alpinklubben. Vi fikk etter hvert kontakt med en kvinne som mente det var feil nummer. Vi gjorde et nytt forsøk før denne siste saken og traff en kvinne som sa hun var frivillig medarbeider i klubben, men ville ikke presentere seg med navn eller kommentere noe rundt alpinklubbens virksomhet. Hun ville riktignok gjerne vite navnene på skiinstruktørene det var snakk om, noe hun naturlig nok ikke fikk vite før saken kom på trykk.

Dette er et mønster som misfornøyde foreldre også forteller om. Avisen har fått tilgang til diverse mailkorrespondanse, hvor alle henvendelser fra klubben er undertegnet Alpine Spk, uten at det er mulig å få øye på hvem som står bak. En far som trakk sin sønn fra skikurset blir truet med inkasso. Faren er klar på at klubben ikke kunne levere et produkt som var markedsført. I denne sammenheng dreide det seg om et nybegynnerkurs. I mailkorrespondansen mellom Alpine Spk og faren karakteriserer klubben barnet blant annet som sur og tverr og lite villig til å motta instrukser. Da må man i likhet med de nevnte skiinstruktørene sette et stort spørsmålstegn ved det pedagogiske elementet i denne undervisningen. Her blir ukyndige unge mennesker overlatt ansvaret for barn uten grunnleggende skiferdigheter. Så gikk det da ganske så galt i saken som er omtalt i dagens avis.

Markedsføringen av skikursene gjennom skolene er et kapittel for seg. Her vises det til at kurset inngår i prosjekter som på den ene side er nedlagt og til prosjekter som ikke eksisterer. Når de så reklamerer med "Best på pris og kvalitet" og advokaten viser til at klubben har snakket med fornøyde foreldre, nærmer det seg vås og virker svært useriøst. Her må det helt andre referanser til. Det er tross alt snakk om små barn.

LES MER OM SAKEN HER:
- Sa de samarbeidet med Skiforbundet
- Feil å ekskludere klubben
- Ett av barna brakk lårhalsen
Alpinklubb ekskludert og politianmeldt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.