Alt klart for byggestart

Byggeprosjektet ved studentblokken på Bjerke er nå godkjent og snart i startfasen. Her blir det bygget 170 leiligheter, en barnehage og 1500 kvadratmeter næringsarealer.

BJERKE: Trondheimsveien 269 kan se veldig annerledes ut i fremtiden. Bjerke Panorama AS fikk gjennomslag for byggeplanene sine og utbyggingsprosjektet går nå inn i oppstartsfasen.
Nå er prosjektet godkjent i alle kommunale instanser. Salg av leiligheter kommer trolig til å starte allerede i påsketiden 2007. Oppstart for bygging er til høst neste år, sier styreleder John Erik Bogen.
Det nye utseende på Bjerke kommer til å innebære en del forandringer, også på selve veiinfrastruktur. Statoil-stasjonen skal flyttes nærmere Bjerke-krysset. En del av Økern Torgvei skal reduseres fra fire- til tofelts vei med sykkelfelt, grøntbelte og gangvei

Landmerke

Bjerke Panorama AS vil bygge blokker på åtte, seks og fem etasjer ved Bjerkebanen. Blokkene kommer til å omkranse den gamle studentblokken.
Når dette prosjektet er fullført blir det et flott landmerke. Modellen vår viser hvordan de nye blokkene kommer til å fullføre området rundt studentblokken. Studentblokken er et spesielt bygg, og mange påstår at det ikke er spesielt vakkert. Plutselig kan dette bli et flott landmerke, sier Bogen.
Det kommer til å ta rundt to år før prosjektet er ferdigstilt. I første omgang flyttes Statoil-stasjon nærmere Bjørkekrysset. I tillegg skal Økern Torgvei gå fra fra firefeltsvei til tofeltsvei med sykkelfelt, grøntbelte og gangvei.
Dessuten er det planlagt flotte, grønne arealer på indre området mellom blokkene.
Byggeprosjektet kommer ikke til å utgjøre noe større belastning på parkering i området. Det skal nemlig bygges undergrunnsgarasjer under blokkene.

Møtt med skepsis

Prosjektet har vært til høring flere ganger tidligere og møtte en del skepsis. Statens vegvesen stilte seg skeptiske til planene på grunn av hensynet til luft- og støyforurensning boligblokkene trolig vil føre med seg. Bydel Bjerke avslo dette prosjektet, som i utgangspunktet skulle bestå av åtteetasjers bygg. Etter flere runder med endringer i de opprinnelige planene, er det endelig blitt en enighet om prosjektet.
Det er klart at det er mange hensyn å ta når det gjelder byggeprosjekter. Det er spesielt mange meninger som er knyttet til et så stor prosjekt som dette. Nå håper jeg at vi har kommet til det punktet at vi kan starte selve arbeidet, sier Bogen.
En av forskjellene fra de opprinnelige planene er at det skal bygges en stor barnehage som skal bli en del av hele boligkomplekset. Det var byrådsavdelingen for byutvikling som tok til ordet at prosjektet skal inkludere barnehage.
Det blir en flott barnehage med fire avdelinger og et areal på 690 kvadratmeter, sier Bogen.
Bogen har stor tro på dette prosjektet.
Dette kommer til å bli et fantastisk sted å bo. De aller fleste leiligheter kommer til å ha flott utsikt og mye sol. Dette er et prosjekt som vi har lagt mye omtanke og penger i, sier Bogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.