*Nettavisen* Nyheter.

Alt som normalt i brakkene på Bestum

Rektor Turid Mæhlum og resten av staben er godt forberedt på svineinfluensa og spesialsåpen blir flittig brukt. Foto: Vidar Bakken

Bestum skole er forberedt på svineinfluensa. Rektor Turid Mæhlum tar skolens «brakketilværelse» på alvor.

BESTUM: Selv om myndighetene før sommeren vurderte en utsettelse av skolestart på grunn av svineinfluensaen, starter skolene som planlagt på mandag.

En ekstra utfordring

Bestum skole er under ombygging og en ferdigstillelse av skolen ble utsatt. tidligere i år. Meningen var opprinnelig å få flytte inn i høstferien. Dermed må skoleelevene møte den varslede smittefaren i paviljongene på Blokkajordet. denne høsten.

Vi bor tett, både på godt og vondt. Nå vet vi at skolen vil stå ferdig til innflytting tidligst i vinterferien, dermed har vi en ekstra utfordring med hensyn til å takle svineinfluensaen, sier rektor ved Bestum skole, Turid Mæhlum.

Stenges eller ikke?

Hva skal til for at skolen må stenge ved et eventuelt utbrudd av svineinfluensa?

Det er ikke opp til skolen å avgjøre dette. Vår oppgave er å umiddelbart melde fra om tilfeller av influensa. Sentrale helsemyndigheter, smittevernoverlegen i Oslo og beredskapsleder i Utdanningstetaten vil sammen ta avgjørelsen om en skole skal stenges eller ikke, sier Mæhlum.

Nye rutiner

Allerede i april gikk skolen til innkjøp av antibakteriell håndsåpe til skolen.

På selve skolen hadde vi håndvasker på hvert klasserom. Det har vi ikke her, så vi må være mer påpasselig med håndhygienen til elevene i og med at vi har færre vaskemuligheter. Nå har vi bestilt utstyr som hånddesinfeksjon, våtservietter og papirlommetørklær. Store elektroniske dispensere med desinfiserende sprit plasseres slik at barna benytter disse når de kommer om morgenen. Videre henges det opp plakater på aktuelle steder som skal visualisere råd. I tillegg er vaskerutinene for skolen lagt om og utvidet. Hovedrengjøring er gjennomført og hver eneste dag blir for eksempel rekkverk, brytere og håndtak vasket grundig. Vi føler at vi er godt forberedt, men samtidig går alt som normalt, sier Mæhlum.

Ingen grunn til panikk

Skolen har egen beredskapsgruppe og lærerne er orientert og forberedt på det som kan komme.

Sentralt i dette arbeidet er helsesøster ved skolen. Hun har også en viktig oppgave i å kartlegge hvilke elever som er spesielt utsatt i tilfelle et smitteutbrudd. Foreldre og elever blir informert om beredskapen og hvordan de skal forholde seg til den nye influensaen. I tillegg har jeg møter med FAU-leder og leder av driftsstyret for å diskutere situasjonen, sier Mæhlum.

Mandag starter skolen igjen. I de vestlige bydeler er det mange som har vært utenlands i ferien og flere i landet har tidligere tatt med seg smitten fra land de har besøkt.

Selv om vi tar smitterisikoen på fullt alvor, er det ingen grunn til panikk. På mandag tar jeg imot elever og foreldre med håndtrykk og et smil helt uten munnbind, forsikrer rektor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag