*Nettavisen* Nyheter.

Alternativ (h)jul

Alternativ Jul jobber året rundt med å stelle i stand julefeiring for vanskeligstilte. Nå får de Humanitærbilen til hjelp i forberedelsene.

Lambertseter: Jeg ble så glad at jeg begynte å grine. Nå slipper jeg drasse disse kassene rundt på T-banen, det skal bli godt for jeg har nemlig T-baneskrekk, sier Nina Th. Thorsen i Alternativ Jul som fra november overtar Humanitærbilen.

I år arrangeres Alternativ Jul for 37. gang. Tilbudet fyller et tomrom for noen av dem som har det vanskelig i julehøytiden.

100.000 måltider

Nina Th. Thorsen og de andre frivillige i Alternativ Jul jobber hele året for å få til arrangementet.

Vi skaffer alt fra bindes til artister, det er masse jobb og logistikk som skal på plass når 1.200 måltider skal serveres til mer enn 750 gjester, sier Nina Th. Thorsen.

Alternativ Jul har i løpet av 37 år servert 100.000 måltider til 13.000 gjester, hatt 4.500 på overnatting og engasjert mer enn 8.000 frivillige.

Hadde det ikke vært for alle de frivillige hadde dette ikke gått, forteller hun.

Nå kan arbeidet lettes betraktelig, i og med at transporten mellom bidragsytere, lageret i en kjeller på Lambertseter og kontoret i byen blir enklere.

Det blir så mye enklere å dra til sponsorer og bidragsytere for å hente ting. Nå kan vi jobbe mer effektivt, sier Nina Th. Thorsen fornøyd.

Tilbudet trengs

Alternativ Jul arrangeres i Oslo Kongressenter og dørene åpnes klokken 16 på julaften. De neste to døgnene vil rundt 300 frivillige sørge for at Oslos vanskeligstilte også får en verdig julefeiring. Alternativ Jul får ikke støtte fra det offentlige, men får gaver og bidrag fra privatpersoner og næringslivet.

De frivillige gjør dette fordi de skjønner at det trengs. Jeg begynte å jobbe med narkomane og prostituerte på Plata og følger dem nå videre med dette arrangementet, sier Thorsen.

Alternativ Jul er en uavhengig og nøytral forening som jobber året rundt med å få til det som for mange er et høydepunkt, og et avbrekk i en vanskelig hverdag.

De er så glade, fornøyde og takknemlige. Det som er synd er at det er flere og flere som kommer innom. Ideelt sett skulle vi ikke hatt noen gjester i det hele tatt, sier Nina Th. Thorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.