Gå til sidens hovedinnhold

Alternativ pardans på Løkka

Forestillingen " a couple dance" startet med Romeo og Julie på video, og høytlesning av kjærlighetsbrev. Torsdag kveld var det klart for premieren på Dansens Hus.

GRÛNERLØKKA: Forestilling er en duett mellom Guilherme Garrido fra Portugal og meg selv. Vi har forsøkt å gå bort ifra de helt opplagte tingene man ofte kan tenke om par, forteller Mia Haugland Habib som både står bak og er medvirkende i produksjonen " a couple dance".

Forestillingen, som har premiere i kveld på Dansens Hus, handler om relasjonen mellom to mennesker, nærmere bestemt et par, og hvordan kontrasten er mellom hvem de fremstår som utad i forhold til hvem de er under overflaten.

Ideen kom fra et møte vi hadde i 2007. Da ville vi lage en pardans, uten å definere hva en pardans eller et par egentlig er. Vi startet med å dykke ned i klisjeene rundt kjærligheten og så på filmer som "Romeo og Julie", og "Tristan og Isolde". Etter hvert fortsatte vi med å gå på tangoworkshop og danse pardans på kunstløp. Til slutt gikk vi over til mer personlige ting som å lese gamle kjærlighetsbrev for hverandre, og snakke om våre drømmen og følelser. Jo mer vi jobbet med det, jo mer kom vi inn under overflaten, forteller Habib.

Hun håper at publikum også gjør seg nye tanker og spørsmål om det å være par etter å ha sett foerstillingen. Selv gleder hun seg enormt, og kan avsløre at det også etter selve forestillingen vil fortsette med en parkonsert ute i foajeen.

Da blir det musikk fra "Pulp Fiction" og lambada på ukulele. I tillegg tar vi fram gitar, fiolin og rytmeegg. Mens selve forestillingen blir under masken, er konserten symbolet på det kule, hippe paret på overflaten, forteller Habib.

Forestillingen spilles torsdag, fredag og lørdag klokka 20.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday