RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvilde nummer fire i squash-NM


Stortalentet Alvilde Celine Sønju (bildet) ga alt i bronsefinalen mot Karoline Hegbom.
Stortalentet Alvilde Celine Sønju (bildet) ga alt i bronsefinalen mot Karoline Hegbom. Foto: Foto: Thomas Granerød
Alvilde Celine Sønju (16) fra Ullern tapte bronsemedaljen, men vant en flott 4. plass under NM i squash.

Torshov: 16-årige Alvilde Celine Sønju (Lysaker Squash) er landets største squash-talent - og sist helg spilte hun bronsefinale i senior-NM i storslåtte Myrens Sportssenter på Torshov.

Etter å ha tapt semifinalen i tre game mot Unni Indergård (Ålesund) sto Karoline Hegbom (Vangen SK) for tur som motstander i en nervepirrende bronsefinale.

Det måtte fem game til for å kåre en bronsevinner og her ble Hegbom for sterk for Lysaker-spilleren i en virkelig fartsfylt og spennende kamp.

– Det er ekstra tøft å tape en slik kamp når man har lagt ned alt av krefter for å vinne, men hun vant fortjent - selv om det er litt kjipt akkurat nå, forteller Alvilde rett etter kampslutt.

Bronse var målet

Det er ingen tvil om at ungjenta hadde stor tro på egne ferdigheter i forkant av turneringen, og kanskje nettopp derfor ble tapet hardt å svelge for Alvilde;

– Hele denne idretten handler om selvtillit - om å prestere mentalt når det gjelder som mest. Jeg synes ikke jeg fikk dette helt til å stemme i bronsefinalen, men når jeg får roet ned litt så blir jeg nok godt fornøyd med resultatet allikevel, men surt at målet om bronse ikke ble oppfylt, fortsetter Alvilde.

Junior-NM neste...

Alvilde har spilt squash i seks år og må faktisk trene med gutter for å få best mulig matching her til lands. Dette gjør henne naturligvis til en soleklar favoritt når junior-NM går av stabelen senere denne måneden;

– Ingen tvil, jeg skal vinne NM-gullet. Det er helt sikkert og jeg skal komme mye sterkere tilbake i neste års senior-NM, avslutter stortalentet Alvilde Celine Sønju.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere