*Nettavisen* Nyheter.

Alvilde nummer fire i squash-NM

Stortalentet Alvilde Celine Sønju (bildet) ga alt i bronsefinalen mot Karoline Hegbom. Foto: Foto: Thomas Granerød

Alvilde Celine Sønju (16) fra Ullern tapte bronsemedaljen, men vant en flott 4. plass under NM i squash.

Torshov: 16-årige Alvilde Celine Sønju (Lysaker Squash) er landets største squash-talent - og sist helg spilte hun bronsefinale i senior-NM i storslåtte Myrens Sportssenter på Torshov.

Etter å ha tapt semifinalen i tre game mot Unni Indergård (Ålesund) sto Karoline Hegbom (Vangen SK) for tur som motstander i en nervepirrende bronsefinale.

Det måtte fem game til for å kåre en bronsevinner og her ble Hegbom for sterk for Lysaker-spilleren i en virkelig fartsfylt og spennende kamp.

– Det er ekstra tøft å tape en slik kamp når man har lagt ned alt av krefter for å vinne, men hun vant fortjent - selv om det er litt kjipt akkurat nå, forteller Alvilde rett etter kampslutt.

Bronse var målet

Det er ingen tvil om at ungjenta hadde stor tro på egne ferdigheter i forkant av turneringen, og kanskje nettopp derfor ble tapet hardt å svelge for Alvilde;

– Hele denne idretten handler om selvtillit - om å prestere mentalt når det gjelder som mest. Jeg synes ikke jeg fikk dette helt til å stemme i bronsefinalen, men når jeg får roet ned litt så blir jeg nok godt fornøyd med resultatet allikevel, men surt at målet om bronse ikke ble oppfylt, fortsetter Alvilde.

Junior-NM neste...

Alvilde har spilt squash i seks år og må faktisk trene med gutter for å få best mulig matching her til lands. Dette gjør henne naturligvis til en soleklar favoritt når junior-NM går av stabelen senere denne måneden;

– Ingen tvil, jeg skal vinne NM-gullet. Det er helt sikkert og jeg skal komme mye sterkere tilbake i neste års senior-NM, avslutter stortalentet Alvilde Celine Sønju.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag