Alvorlig for E.coli-smittet

To barn er lagt inn på sykehus med alvorlig nyresykdom, som følge av E.coli. Et av barna er fra Oslo.

To barn er lagt inn på sykehus med alvorlig nyresykdom, som følge av E.coli. Et av barna er fra Oslo. Foto: ARKIVFOTO

Tre barn er lagt inn på sykehus med alvorlig nyresykdom, som følge av E.coli. Ett av barna er fra Oslo.

OSLO: – Pasientene er blitt syke i løpet av de siste to ukene. Folkehelseinstituttet undersøker nå årsaken til HUS-tilfellene i samarbeid med Mattilsynet og kommunehelsetjenesten. Det er for tidlig å si om det er en sammenheng mellom HUS-tilfellene, sier overlege Karin Rønning ved Folkehelseinstituttet til VG Nett.

Det er foreløpig ikke kjent hvor barnet fra Oslo er bosatt, men barnets søsken er nå tatt ut av barnehagen. En avføringsprøve er sendt til testing.

– Dette er standardprosedyre, og resultatet av den første prøven vil være klart innen et par dager, sier smittevernoverlege i Oslo kommune, Tore W Steen, til Nrk Østlandssendingen.

I Oslo er det bydelsoverlegen som har hatt ansvaret for å informere den aktuelle barnehagen der e.coli nå er påvist. Smittevernoverlegen har kontaktet den berørte familien og intervjuet foreldrene til det smittede barnet.

– Familien til det smittede barnet har fått spørsmål om hva barnet har spist før symptomene brøt ut, sier Steen.

E. coli er tarmbakterier som normalt finnes i store mengder hos mennesker og dyr. Disse er vanligvis ufarlige, men enkelte bakteriegrupper kan føre til alvorlig sykdom. Bakterien smitter vanligvis fra mat, vann eller direkte kontakt med dyr. Det kan også skje smitte direkte fra person til person. Eldre og barn er spesielt utsatt for sykdom, men også andre kan bli syke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag