RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvorlig for Gamle Oslo

Byrådets budsjett innvarsler knalltøffe tak for Bydel Gamle Oslo.

GAMLE OSLO: Bydelen er som kjent i en svært vanskelig situasjon økonomisk fra før. Drøyt 20 millioner måtte kuttes i våres. Nå ligger det an til ytterligere kutt på drøyt 25 millioner. Det bekymrer BU-nestleder Randi Rørvik (SV).

– Det er ganske alvorlig for vår bydel, fordi vi allerede går mot et merforbruk dette året, på 20 millioner kroner. Men tallene er usikre, sier Rørvik.

– Vi blir nødt til å kutte. Dette blir en vanskelig økonomisk situasjon for oss, sier hun videre.

Hvor det må kuttes, ønsker ikke bydelspolitikeren å spekulere i nå.

– Det jeg frykter mest er at det går utover de ikke-lovpålagte tjenestene. Forebygging innenfor helse og sosial er kjempeviktig for bydelen. Om vi ikke har dem, får vi enda økte kostnader i neste omgang, sier Rørvik.

Hun opplever byrådets innstramminger de siste årene som en evig runddans, hvor bydelen blir satt i en stadig vanskeligere situasjon. Et eksempel hun trekker frem er økte kostnader på IKT-siden.

– Det er en struping det som skjer. På enkelte områder hvor vi ikke har styringen, så øker de utgiftene våre. Samtidig reduserer de budsjettene våre, mens de sier at vi skal satse på eldreomsorg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere