RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amandus – en gigantisk leirskole


- Årets Amandus-festival skal bli tidenes beste, forsikrer festivalsjef Stine Marie Solem.
- Årets Amandus-festival skal bli tidenes beste, forsikrer festivalsjef Stine Marie Solem. Foto: Foto: Henriette Wilsbeck
Norges største filmfestival for unge filmskapere, Amandus, går av stabelen 19. – 21. mars i Lillehammer for 26. gang. Målet for i år er at det skal bli tidenes beste festival hvor deltakerne kan dele sine felles interesser og få nye perspektiver på filmproduksjon – og bli tatt på alvor.

LILLEHAMMER/OSLO: - Amandus-festivalen er Norges største filmfestival for unge filmskapere, en festival som i utgangspunktet består av seminarer, verksteder og filmvisninger hvor filmskaperne kommer og forteller litt om produksjonen, forteller festivalsjef Stine Marie Solem.

- Det viktigste for festivalen er at den er motiverende og inspirerer deltakerne, slik at de får lyst til å utvikle filmkarrieren sin, fortsetter Solem.

Leirskole for filminteresserte

Festivalsjefen tror det er veldig todelt hva deltakerne gleder seg mest til, men mener at opplevelsen i seg er noe å glede seg til.

- Jeg tror det er mange som kommer hit og synes det er gøy å møte de andre deltagerne. Personlig synes jeg det er veldig flott med Amandus som en gigantisk leirskole for folk med felles interesser. Samtidig er det veldig mange spennende kurs og det å bare være her å møte andre filminteresserte er noe man burde glede seg til i seg selv.

Unge blir tatt på alvor

Stine Marie Solem synes film er et viktig medium for unge og da er det også vesentlig at de får utviklet kunnskapene og ferdighetene sine.

- Hensikten er at man skjønner at man blir tatt på alvor selv om man er en ung filmskaper, at vi ikke bare fokuserer på dem som allerede har kommet inn i bransjen.

En annen fordel man får av å delta på Amandus er at man får kunnskap, motivasjon og inspirasjon til å lykkes gjennom nye perspektiver innen filmproduksjon.

- Vi har mange forskjellige kurs om hvordan man kommer seg fra typ videregående og inn i bransjen og hvordan andre folk har løst det før dem, ikke bare nødvendigvis gjennom utdannelse.

Jobber for tidenes beste festival

Stine Marie Solem syntes det er spesielt spennende å jobbe med Amandus-festivalen ettersom det ikke finnes noen andre festivaler som Amandus. Hennes mål for i år er at det skal bli tidenes beste.

- Vi har et kjempe flott program og mange deltagere, nesten alle kursene er fulle så dette blir kjempe spennende.

Se hele programmet på www.amandusfestivalen.no

 

LES ALLE SAKEME FRA AMANDUS:

Åtte på Amandus-festivalen

Amandus 2013: Møt Sexy Boy(s)

Amandusfestivalen 2013: Ingen bra film uten gode stunts

Amandus 2013: – Mer norsk dokumentarfilm, med ekte mennesker!

Amandus-tryllekunster måtte gå av scenen

Amandus 2013: Menn er passive og kvinner handlekraftige i skandinavisk film

- Det var veldig fint å kysse Johannes

Amandus 2013: - Det beste må være den stående applausen etter visningen!

Amandus 2013: Avslutningsshow – «Og vinnerne er…?»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere