*Nettavisen* Nyheter.

Amandus 2013: - Det beste må være den stående applausen etter visningen!

Bjørnholtelevene Rehman Younis og Truls Valsgård nådde ikke helt til topps i filmkonkurransen, men filmen deres Bror ble fremhevet av juryen som spesielt interessant likevel. Foto: Foto: Ritchie Cavender Cole

Flere hundre bidrag sendes til Amandusfestivalen, med å håp om å ende opp blant de nominerte. Men kun tre filmer blir nominert i hver kategori.

LILLEHAMMER/OSLO: Spesialvisningen «Almost Famous» under årets festival trekker frem noen utvalgte av de tilsendte filmene som jurymedlemmene mener har utmerket seg, selv om de ikke ble en av de nominerte.

Laget film om å ikke ta foreldrene sine for gitt

Rehman Younis (18) og Truls Valsgård (18) fra Bjørnholt videregående skole deltar på årets festival. I slutten av januar sendte guttene inn en kortfilm i håp om å bli en av de nominerte, og under filmprogrammet ”Almost Famous” fikk guttene vist kortfilmen sin Bror på storskjerm i en full kinosal.

- Dette var første gang jeg har opplevd å få vist et av produktene mine på storskjerm. Må si det var en spennende opplevelse, og det beste må være den stående applausen vi fikk etter visningen, forteller Younis.

Filmen guttene laget handler om en familie som nettopp har mistet moren i huset. Familien som er igjen består av to brødre og faren. Faren til guttene er veldig lite til stede, så guttene har egentlig bare hverandre igjen. Forholdet mellom brødrene er ikke så veldig nært, så minstemann i familien sitter igjen for seg selv og føler seg ensom.

Rehman Younis forteller at det han håper å oppnå med Bror er å få folk til å innse at foreldre betyr mer enn det man tror. – Det er mange som tar foreldrene sine for gitt, og via denne filmen vil jeg at folk skal forstå og sette pris på foreldrene sin, det er de som elsker deg og støtter seg uansett hva.

Kjempeopplevelse

For Rehman Younis er dette andre gang han deltar på Amandusfestivalen, og han forteller at dette har vært en kjempefin opplevelse.

– Til alle som får mulighet til å være med på Amandus senere, vil jeg anbefale å stille opp. I tillegg til at man lærer masse, så er dette også et sted man kan møte nye folk. De aller fleste som er med på festivalen er filminteresserte, så man har mye til felles og mye å snakke om.

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN PÅ AMANDUSFESTIVALEN HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag