RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amandus 2013: Møt Sexy Boy(s)


- Idéen til ”Sexy Boy” ble født da jeg så meg i speilet en morgen, forteller Steffen Lind, også kalt Kent Cope. De andre gutta er Mike Torsvik Johansen, (eller Badly Wounded) og Magnus Oen Torsvik, (Shoe Horny).
- Idéen til ”Sexy Boy” ble født da jeg så meg i speilet en morgen, forteller Steffen Lind, også kalt Kent Cope. De andre gutta er Mike Torsvik Johansen, (eller Badly Wounded) og Magnus Oen Torsvik, (Shoe Horny). Foto: Foto: Henriette Kleve Wilsbeck
Av flere musikkvideo-bidrag som er tilsendt til Amandusfestivalen, er ”Sexy Boy” en av tre som er blitt nominert. Mike Torsvik Johansen(18) , Magnus Oen Torsvik (18) og Steffen Lund (18), også kaldt Kent Cope, Badly Wounded og Shoe Horny, brukte to uker av sommerferien sin på å lage en musikkvideo, som nå kan vinne den gjeveste prisen i kategorien musikkvideo på festivalens siste kveld.

LILLEHAMMER/OSLO: Video-prosjektet begynte med at Steffen Lund så seg selv i speilet en morgen og sa: – Her har vi en sexy boy!

Han ringte bestekompisen Mike Torsvik Johansen, og ba han lage en sang kalt «Sexy Boy». Når de først hørte sangen, fant de ut at det var en veldig dansbar låt.

– Vi kontaktet så Kent Jørgen, en veldig dyktig fotograf og slo oss sammen med han for å filme denne videoen. Vi fant ut at en garasje var det perfekte lokale og leide inn lys, rigget til og brukte en hel dag på å filme alt.

(Se musikkvideoen i videovinduet øverst i saken. Video fra NRK.no)

SexyBoys

Skjermdump fra musikkvideoen Sexy Boy. Se videoen øverst på siden.

Navneoppfinning

- Vi gikk inn i en skobutikk en gang, hvor jeg fortalte dem at jeg hadde funnet på et kult artistnavn til meg selv, Badly Wounded, siden det er så kult å hete. Da sier Mike at han ville hete Kent Cope, vi snur oss og spør Magnus hva han vil hete, og så dårlig han er til å finne på noe, tar han opp en sko og sier at han vil hete Shoe. Vi reagerte begge på det navnet, og sa rett til han at det var teit. Så sier han; «Da vil jeg hete Shoe Horny.» Etter som vi syntes dette var kult, fant vi ut at vi måtte komponere noen sanger siden vi allerede hadde artistnavn. Den første sangen vi lagde, var raskt satt sammen og  het «rap all day».

Selv tviler de på at det er noen som har hørt denne låten, siden de mener den er «dritt dårlig», men ettersom de hadde teken på dette, fortsatte de og lagde sin neste låt kalt «Escalator.» 

Denne låten var innenfor sjangeren rap, ettersom den parodierer sjangeren. Guttene forteller at det var da de fant ut at de skulle lage forskjellige låter som parodierer de forskjellige sjangerne – og «Sexy Boy» parodierer jo da disko-sjangeren.

Musikk + video = sant

Guttene går tredje året på medier og kommunikasjon, og har film som fordypningsfag. De forteller at den første videoen deres var et skoleprosjekt, men den nominerte videoen var kun et fritidseksperiment.

– Grunnen til at vi lagde en musikkvideo og ikke en kortfilm, er fordi vi liker musikk og video, så tenkte vi  musikkvideo.

Guttene har alle en felles interesse og det er å jobbe videre innen for denne bransjen. Ikke bare musikkvideoer, men også kortfilmer og andre sjangre.  Steffen Lund driver også med manusskriving, så han har flere lengre filmer på gang. Mens Magnus Oen Torsvik har en drøm om å bil skuespiller. Mike Torsvik Johansen har i likhet med Steffen interesse for all slags film.

Videre i livet sammen

Ettersom guttene går sisteåret på videregående skole, har de alle søkt videre sammen.

– Vi har søkt folkehøyskolen i Follo. For oss er dette det perfekte friåret, hvor vi samtidig kan jobbe videre med film og utvikle oss innenfor dette. Etter dette kommer vel  alle til å ta en mer formell utdannelse om vi ikke blir godtatt noe sted med en gang, men vi veit at sannsynligheten for det er veldig liten.

I fjor høst, var det noen fra NRK som så musikkvideoen «Sexy Boy», og kontaktet guttene om et samarbeid til en pilot til en nettserie.

– Vi sa ja til dette tilbudet, men siden vi fikk vite at vi var nominerte her og skulle hit, fikk vi for liten tid til å jobbe med det. Selv synes vi at produktet var bra, men tydeligvis ikke bra nok.

Guttene tror at noen dører vil bli åpnet etter at denne musikkvideoen har blitt såpass populær.

– Men vi er jo ikke noen Rihanna eller Justin Timberlake ennå. Likevel, vi tror og håper at noe godt vil komme ut av dette.

Finalen torsdag 21. mars

- Om vi hadde vunnet hadde det vært veldig gøy. Jeg håper vi vinner, men jeg går ikke rundt og tror at vi vinner, jeg har lyst til å bli positivt overasket om vi vinner. Guttene forteller at de har en liten overraskelse på lur om de vinner, men at de ikke kan avsløre den til noen, etter som de vil se reaksjonene til publikum om de er så heldige og vinner selve Amandusfestivalen 2013 i kategorien musikkvideo.  

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN PÅ AMANDUS-FESTIVALEN HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere