*Nettavisen* Nyheter.

Amatører på sitt beste

Så er sesongen for skolerevyer enda en gang her. Selv om det er mye flott kultur som vises frem i våre bydeler i løpet av et år, så er det noe helt spesielt med denne tradisjonen. Det er utrolig hvor mye spille- og sceneglede en kan ta del i dersom en kjenner sin besøkelsestid. Det er amatørrevy, men det er amatørkultur i ordets mest positive betydning. Og det er ikke mange som er bedre til å fange tidsånden enn akkurat den generasjonen som går på videregående skole.

Nordstrand-revyen er som alltid først ute i det nye året. Her er det ikke bare spilleglede og kreativitet, men også et nivå som på sitt beste kan nærme seg de profesjonelle scenen i Oslo. Statusen for å bidra til skolerevyene er så høy at det også i kulissene er flere krefter som godt kan kalles profesjonelle. Blant annet på instruktørsiden. Det er et veldig løft å stable en hel revy på beina, men det er alltid en god gjeng med veteraner fra tidligere revyer som drar lasset sammen med nye entusiaster som er med med for første gang. Det er veldig mange timer som går med til dette, kanskje for mange, etter noen foreldre og læreres smak. Men også den tiden som legges igjen her er en god forberedelse til samarbeid i senere arbeidsliv.

Manglerud-revyen gikk dessverre i graven sammen med dramalinjen, men tradisjonen føres på en måte videre ved Bjørnholt skole, som fikk dramalinjen samtidig med at den ble nedlagt på Manglerud. I tillegg er det lange revytradisjoner ved Lambertseter videregående skole. Søsken, foreldre, annen familie, venner og de som jobber ved skolene er blant publikum. Noen kommer dit første gang for å se sin håpefulle, men finner ut av kvaliteten og de lokale sketsjene gjør det verdt å vende tilbake.

Nå er det Lambertseter sin tur til å vise sin revy etter at Nordstrandrevyen er over. Så er det Bjørnholt som skal sette opp sin andre revy i rekken av mange, mange flere. Det blir helt sikkert en stolt tradisjon der også med årene. Samtidig håper vi at skolene på Nordstrand og Lambertseter fortsetter å holde liv i en av våre bydelers absolutt beste og mest markante kulturtradisjoner. Etterjulsvinteren er ikke det samme uten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag