*Nettavisen* Nyheter.

Ambisiøs Steinerrevy

Forvent ikke bare latter på årets Steinerrevy. Skuespillerne lar også publikum kjenne på livets mange såre sider.

Hovseter: Tenk deg om guden du setter din lit til viser seg å være en sur, grinete, gammel masekjerring med navn Frk. Danielsen. Da tråkker du rett inn i virkeligheten til tegneseriefigurene i årets Steinerskolens revy: "Frk. Danielsen!- Det hele er en stor misforståelse".
Med et åpningsnummer som vekket tilskuernes seerlyst og oppmerksomhet inviterte de åtte skuespillerne publikum med på en forestilling vel verdt å få med seg.
Klare roller
Med rene, dog ikke ukompliserte rollefigurer, lar revygjengen på Steinerskolen oss få et innblikk i hvordan det er å være ung. Og for de som har glemt det: Det er ikke lett. Vi møter han som HATER alt og alle i Ulrik Hallén Øens åpningsmonolog. Elida Høegs rollefigur har problemer med dårlig selvbilde og Jakob Schøyen Andersen prøver å finne oppskriften på hvordan man blir lykkelig. Den gang ei. Vi introduseres for den moderne kvinne og en liten pike som ikke har det så enkelt på hjemmebane. Herman Børresen viser troverdig ungdommelig usikkerhet og virkelighetsflukt, mens Lars Michael Stockhausen Hektoen er mildt sagt forbannet på Gud.
Solide tekster
Mange av tekstene på Steinerrevyen er velskrevet og tar for seg kompliserte temaer. Instruktører skal ha ære for gode tekster og skuespillerne skal ha tilsvarende ære for fremføring. Gjengen har kastet seg inn i et ambisiøst prosjekt hvor de blander bisarre rollefigurer og situasjoner i en god miks av humor og bestialske krumspring.
Årets skuespillere prøver likevel ikke bare å være morsomme. Det er ingen tvil om at temaene de tar opp er vanskelige og såre. Ikke én av de kvinnelige publikummerne som selv har opplevd et brudd kan la være å kjenne et hjertesting når Ella Katinka Honeyman Novotny legger ut om den store kjærligheten i virkeligheten og på TV.
- Han snakket alltid så stygt om sine ekser til meg. Tenk om han gjør det samme om meg til henne! Det gjør vondt.
Terningkast
Om tekstene er avanserte, er kostymene enkle og scenografien stilistisk. Steinergjengen har laget en revy som bærer preg av et solid stykke arbeid med sketsjer, iscenesatt på en god måte. De leverer varene. Revyen fikk terningkast fem i Aftenposten Aften og for de som enda ikke har sett den, kan det anbefales en tur i kveld eller siste spilledag fredag. Om noe likevel skulle påpekes i årets revy, er det den overdrevne bruken av stygge ord. I en revy hvor tekstene helt tydelig bærer forestillingen, blir det til tider brukt unødvendig mye banning. Dette underbygger poenger enkelte steder, men andre ganger henger det bare igjen som provoserende, mindre morsomt og lite intelligent bruk av språket.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag