Ambulansestasjon i drift i Prinsdal

I en snau uke har en ny ambulansestasjon i Prinsdal vært i drift.

Prinsdal: Gjennom sommeren skal den nye ambulansestasjonen ha en prøveperiode med base i Berglyveien.

Døgnvakt

På den nye stasjonen vil det til en hver tid være noen på vakt. På dagtid vil det være to ambulanser tilknyttet stedet, mens det på nattestid vil være én.

Grunnen til å ha en avdeling her er at vi ønsker å komme nærmere befolkningen og få kortere responstid, sier Kent Nyholt assisterende seksjonsleder for divisjonen. Stasjonen har tolv faste ansatte samt to lærlinger. Ambulanseposten dekker området fra Nordstrandveien i nord til Kolbotn og Sofiemyr i sør.

Ikke støyende

Stasjonen åpner offisielt i slutten av august eller begynnelsen av september, men den har allerede vært i full beredskap i en knapp uke. Nyholt håper det oppleves som positivt blant beboerne at de nå har en ambulanseenhet i nærmiljøet. Han tror dessuten ikke at sirenestøy vil bli noe problem.

Vi kjører ikke med sirener rundt hushjørner på nattestid. De brukes kun når det er nødvendig og det er det sjelden på kveld- og nattestid, sier han.

Hauketo-området ble utpekt som et område hvor det skjedde mye da det ble utredet hvor nye stasjoner skulle opprettes. Nyholt tror flyttingen vil gi befolkningen et bedre tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.