RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanerne dominerte The Arctic Challenge

Det ble amerikansk seier i både kvinne- og herreklassen da finalene i The Oakley Arctic Challenge gikk av stabelen lørdag. Forhåndsfavoritt Jamie Anderson vant kvinneklassen, mens Chas Guldemond var best blant gutta.

SØRKEDALEN: Alt lå til rette for en skikkelig snøbrettfest da det lørdag var klart for finaler i The Oakley Arctic Challenge. I motsetning til tidligere i uka hadde arrangørene værgudene med seg, og sol og blå himmel skapte en idyllisk setting for finaledagen. Publikum strømmet til Wyllerløypa, og på startstreken stod store deler av verdens snøbrettelite klare til å underholde.

SE BILDER FRA THE ARCTIC CHALLENGE HER

Og utøverne skuffet ikke. Med stilfulle triks og luftige svev serverte de ti mannlige og seks kvinnelige finalistene publikum topp underholdning, mens de kjempet med nebb og klør om pallplasser og seier.

TORSTEIN HORGMOOM ARCTIC CHALLENGE:DEN BESTE SLOPESTYLELØYPA JEG HAR SETT

Trippelt amerikansk

Etter en jevn og spennende finale i herreklassen, endte det til slutt med tre amerikanere på pallen. Aller best var Chas Guldemond (23), som med poengsummen 89,1 var fattige 0,2 poeng foran Tyler Flanagan på sølvplass. Guldemond sikret seg dermed 30.000 amerikanske dollar, pluss billett til snøbrett-VM i Oslo i 2012.

TOPP 3:

Chad Guldemond (i midten) vant herrefinalen i The Oakley Arctic Challenge. Her er han på podiet sammen med sølvvinner Tyler Flanagan (til høyre) og bronsevinner Sage Kotsenburg (til venstre). FOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

Sage Kotsenburg tok bronsemedaljen, 2,7 poeng bak vinneren.

De tre norske finalistene, Gjermund Bråten (20), Ulrik Badertscher (22) og Per Iver Grimsrud (27), endte på henholdsvis 6.-, 7.- og 8. plass. Alle de norske leverte imponerende innsats, og kunne med marginene på sin side blandet seg inn i kampen om en pallplass.

Det lokale håpet Martin Skogholt fra Kjelsås endte på 15. plass i fredagens semifinale, og dermed klarte han dessverre ikke å kvalifisere seg til lørdagens finale.

MARTIN SKOGHOLT: – DRITFETT Å KJØRE ARCTIC CHALLENGE

SE BILDER FRA THE ARCTIC CHALLENGE HER

Favoritten innfridde

I kvinnenes finale var det på forhånd store forventninger til amerikanske Jamie Anderson. Og selv om kanadiske Spencer O’Brien gjorde det spennende med sitt tredje og siste forsøk ned løypa, kunne hun ikke hindre at Anderson innfridde og vant. Med 87,4 poeng var Anderson 2,3 poeng foran O’Brien på sølvplass, og 11,7 foran britiske Jenny Jones på tredjeplass.

Thea Stenshagen og Kjersti Østgaard Buaas og var Norges representanter i kvinnefinalen. Begge vartet opp med flere imponerende enkelthopp, men måtte likevel ta til takke med femte- og sjetteplass. Både Buaas og Stenshagen fikk ødelagt sitt siste forsøk ned slopestyle-løypa av fall, og for Stenshagens del resulterte dette også i en brukket arm.

PUBLIKUM:

Publikum strømmet til Wyllerløypa for å se verdenseliten gjøre opp om seieren i The Oakley Arctic Challenge. FOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

TRISTAN CHECKLEY FRA AUSTRALIA: REISTE JORDA RUNDT FOR ARCTIC CHALLENGE

Stor opplevelse

Utover finaledagen ble Wyllerløypa full av skuelystne snøbrettentusiaster, og publikum så ut til å storkose seg. En av de som tok turen til The Oakley Arctic Challenge-finalene lørdag var Simen (23).

– Det er en fin dag å komme seg ut på, og oppleve noe litt utenom det vanlige. Det er ikke hver dag man ser noen av verdens beste snøbrettkjørere i Oslo, så det er en stor opplevelse det er gøy å få med seg, sier Simen.

Simen (23) var fornøyd med The Arctic Challenge. FOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

– Og det gjør jo ikke akkurat noe at vi er heldige med været, smiler 23-åringen, og forteller at han allerede gleder seg til snøbrett-VM i Oslo neste år.

SE BILDER FRA THE ARCTIC CHALLENGE HER

Også eier og grunnlegger av The Oakley Arctic Challenge, Terje Håkonsen, var fornøyd med de gode værforholdene under lørdagens finaler.

– Når værgudene er på vår side løftes nivået alltid, og i dag ga alle kjørerne alt. Det var utrolig kult å se på, spesielt når det bare er marginer og små detaljer som skiller mellom plasseringene, sier Håkonsen i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere