Amerikanerne holder sykkelveien fortsatt stengt

Det var ikke mye som tydet på åpning før 1. juni da dittOslo besøkte anleggsområdet. Foto: Vidar Bakken

Det var ikke mye som tydet på åpning før 1. juni da dittOslo besøkte anleggsområdet. Foto: Vidar Bakken Foto: Arkivfoto

Trass i forsikring om at prosjekt sykkelvei var «on schedule» forbi ambassadeområdet, utsettes åpning for fjerde gang.

HUSEBY: Rasende syklister opplevde i fjor sommer at gang- og sykkelveien for tusenvis av syklende og gående i Sørkedalsveien ble stengt uten varsel eller noen form for informasjon. Bymiljøetaten opplyste dittOslo på henvendelse, at stengingen ville vare til årsskiftet 2012/13.

Les også: Stengte uten varsel

Stengt i tre år?

Bydelsutvalget (BU) i Bydel Vestre Aker fikk nyss om at gang- og sykkelveien kunne bli stengt i tre år og ville ha åpnet denne snarest. Etter henvendelse beroliget Bymiljøetaten i januar i år;BU med at status var nå at den ville bli åpnet i løpet av 2. kvartal.

Det sa BU seg fornøyd med, at gang- og sykkelveien vil bli tilgjengelig denne forsommeren. Politikerne var ikke fornøyde med erstatningen på andre siden av Sørkedalsveien og ba i et vedtak om at denne skulle utbedres.

Ansvarlig entreprenør Walsh Group forsikret for øvrig på henvendelse fra beboer om at alt var «on schedule».

Les også: Fortsatt stengt og ingen informasjonsplikt

St. Hans og 5. juli

DittOslo besøkte byggegropen i begynnelsen av mai og fant liten grunn til å tro at det ville bli en åpning før 1. juni.

Bymiljøetaten tvitret den 6. mai på henvendelse fra syklist at åpning var utsatt til St. Hans.

Siste nytt fra Bymiljøetaten etter henvendelse fra dittOslo er at nå er stengetillatelsen er forlenget til 5. juli. Årsaken er uforutsette forhold i grunnen og i eksisterende infrastruktur, skriver kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Alise Davidsen i en e-post. Hun viser videre til utbyggers nettside og at utbygger har informasjonsplikt.

Aller siste nytt

Så kommer ny informasjon at det ikke eksisterer noen nettside, men at utbygger kan kontaktes på godenaboer@walshgroup.com. Denne adressen har dittOslo prøvd før uten å få svar. I tillegg får vi denne gang opplyst at utbygger kan nås på telefon 46 90 93 20.

På denne telefonen treffer vi en veldig hyggelig amerikansk kvinne. Hun beklager at åpningen av sykkelveien har tatt tid, men at de regner med å få åpnet denne "midsummer". Hun kan ikke gi en spesifikk dato, men vil komme tilbake når denne er klar. Videre opplyser hun at arbeidet i området er komplisert, men at åpning av sykkelveien har høy prioritet.

Til orientering: Bymiljøetaten har tidligere opplyst i forbindelse med varsling om stenging og nye stengetider: Denne type tiltak varsles normalt ikke.

Mange venter spent på fortsettelsen og når prosjektet er "on schedule".

Les også:

Amerikanerne mørkla Sørkedalsveien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.