RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk flytting

VIKA: USAs ambassade går nå mot flytting, ser det ut til. Aksjon vern Husebyskogen tapte rettssaken som kunne hindret flyttingen til Huseby. Flere grupper gikk til søksmål mot staten og Oslo kommune fordi de mente vedtaket om å legge ambassaden til Husebyskogen var basert på saksbehandlingsfeil. Tirsdag tapte de rettssaken, og aksjonistene ble dømt til å betale 245.000 kroner for saksomkostningene. Saksøkerne vil nå studere dommen før de tar stilling til om den eventuelt skal ankes. Flertallet i bystyret før valget lovet at det ikke skal gis byggetillatelse før det foreligger en rettskraftig dom.

Jan Borgen representerer naboene til dagens ambassade på Drammensveien. Naboene er lettet over dommen, og håper flytteprosessen nå kan komme i gang.

Jeg er ikke overrasket. Dette har vært en ren forhaling fra aksjonistenes side. Når saken nå har vært gjennom både en lang politisk og rettslig prosess, håper vi naboer at de omsider innser at slaget er tapt. En anke nå vil være rent spill for galleriet, sier han til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere