*Nettavisen* Nyheter.

Amerikanske tilstander på Ekebergsletta

RONNY PÅ PLASS: Ronny Lundell leker ikke entusiast. Her med en av sine Chevroleter.

Det ene flaket flottere enn det andre rullet inn på Ekeberg Camping da American Cars of Southern Norway arrangerte sin årlige Oslomønstring i helga.

Klikk på bildet for å forstørre.

THE BOSS: Amcarpresident Jan Ottesen i godt selskap. Her med en Chevrolet fra 1955.

Klikk på bildet for å forstørre.

FAMILIEN LIND: Mange benytter Amcar-treffene til å samle familien.

Klikk på bildet for å forstørre.

MER ENN EN LASTEBIL: Noen er flinkere til å vedlikeholde bilen enn andre...

Klikk på bildet for å forstørre.

AMCAR: Dodge Charger.

EKEBERG: – Å drive med bil blir mer som en livsstil, enn en hobby. Det blir til at man tilbringer store deler av tiden med å mekke, skaffe deler, og reise på treff. Datteren min var med på sitt første treff da hun var to måneder. I dag er hun tolv, og veldig interessert i amcars, så her er det noe for en hver, forteller Ronny Lundell. Sammen med amcar-eiere fra hele landet hadde han møtt opp på Ekeberg Camping for å kickstarte sesongen med årets første Oslomønstring i regi av American Cars of Southern Norway ( ACSN).

Tidlig krøkes...

Allerede i fjerdeklasse begynte Ronny å interessere seg for bil, bygge modellbiler, og lese bilblader. Siden har han holdt på interessen, som har resultert i at han i dag sitter med syv amerikanere på gårdsplassen.

– Et av de første byggesettene jeg bygget var en Chevrolet 1953 modell. Man kan vel si at jeg falt pladask for bilen, og i dag eier jeg tre stykker, forteller Ronny, som skaffet sin første ordentlige Chevrolet allerede som 14 åring.

Konfirmasjonspengene gikk til bil, en Chevrolet 52 modell. Jeg har ikke kjørt en meter med den ennå, men det er en utrolig morsom hobby. Det spennende med amcarmiljøet er at det er så sammensatt- det er et miljø bestående av flere miljøer. Som sagt har det blitt en livsstil som har fulgt meg hele livet, og det er noe jeg har planer om å fortsette med, avslutter Ronny bestemt.

Tradisjonsrikt treff

– Dette vårtreffet har vi arrangert hvert år siden vi startet som klubb i 1970 årene. Selv om klubben ikke har mer enn 50-60 medlemmer konsentrert på østlandet, kommer det folk fra hele landet for å delta på både vår, og høsttreffene våre, forteller president i ACSN, Jan Otnes.

– Dette er et av Norges største amcartreff, og starter på en måte opp sesongen, og treffene er veldig populære. Her får man møte mennesker med samme interesse for bil, kjøpt bilrelatert utstyr, og delta i drive-in kåringen, der fire bilkyndige plukker ut den bilen som er i best stand både innvendig og utvendig, så her er det mye som skjer, avslutter Otnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.