RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ammerud vant gullet hjemme

Fredag kveld var det offisielt. Ammerud-laget sikret seriegullet. Med femten seire og kun tre tap i bagasjen starter Ammerud basket sluttspillet i landets nest øverste divisjon.

Ammerud: Ammerud vant fortjent over et meget godt OSI-lag og sikret dermed førsteplass i serien foran sluttspillet. Til tross for seieren i første divisjon, ble det tidligere bestemt at Ammerud ikke kommer til å søke opptak til øverste divisjon.
Det ble en offensiv og velspilt kamp i Apalløkkahallen fredag, der begge lag hadde bra uttelling på sine skuddforsøk. Kampen startet med et lite overtak til OSI men Ammerud kom tilbake etter noen minutter og vant den første perioden med ett poeng, 24-23.
Spillet i første periode var på ingen måte tøft, men et uheldig treff gjorde at Ammerud mistet en spiller for, etter alt å dømme, lang tid. Rodrigues Kito pådro seg tidlig i den første perioden en alvorlig kneskade og ble kjørt til sykehus. Kito har etter de siste meldingene trolig ødelagt flere leddbånd i kneet og kommer til å være utenfor banen en stund.
Best i andre
Den andre perioden var desidert den beste for hjemmelaget og var i stor grad med på å avgjøre sluttresultatet. Særlig i starten av perioden fikk hjemmelaget stort overtak, takket være godt spill fra Manuel Gomes og Salim Tahar. Lagene gikk til halvtidspausen på stillingen 48-38 til Ammerud. Ledelsen kunne lett vært enda større, siden hjemmelaget rotet bort en del muligheter i denne perioden.
Studentene var ikke demoralisert av Ammeruds overtak og startet tredje omgang mye bedre enn de første to periodene. OSI spilte godt offensivt kombinert med tøff forsvarsspill. De klarte å ta igjen Ammeruds ledelse og å lede i deler av denne perioden. Da det gjenstod ti minutter av kampen, sto det 67-67 på resultattavlen.
Svingte
I den fjerde omgangen var spillet jevnest, og resultatet svingte i favør av begge lagene. Takket være sikkert trepoengsspill var Ammerud likevel ofte litt foran. Ammeruds Christian Finch ble kåret til kampens beste spiller, og det var fullt fortjent. I de siste minuttene klarte han å skåre meget viktige poeng for hjemmelaget. Først satte han hjemmelaget i syv poengs ledelse med en flott trepoengstreff tre minutter før slutt. OSI laget ga seg ikke og kjempet seg tilbake i kampen gang på gang. Det så ut som om lagene ville måtte spille ekstra perioder for å avgjøre vinneren helt fram til Christian Finch traff med to poeng 17 sekunder før full tid og ga hjemmelaget en firepoengs ledelse.
OSI tok et kjapt angrep men misset. Det var Ammeruds Salim Tahar som tok returen og ble foulet. Med tre sekunder av spilletiden igjen, traff han på begge straffekastene og fastsatte sluttresultatet 96-90. Dermed kunne Ammerudlaget slippe jubelen løs og feire seriegullet på hjemmebane.
Etter kampen fikk Ammerud gullmedaljene som ble utdelt av Generalsekretær Per Burud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere