RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amnestykonsert mot oljesøl


Førsteklassingen Andreas Bjørnbekk (f.v.), Pinar Ciftci, andreklassing Nisrin El Morabit og tredjeklassing Amit Pal Bharath kombinerer fest og gravalvor på Blå i desember.
Førsteklassingen Andreas Bjørnbekk (f.v.), Pinar Ciftci, andreklassing Nisrin El Morabit og tredjeklassing Amit Pal Bharath kombinerer fest og gravalvor på Blå i desember.
Katta Amnesty arrangerer gratiskonsert på Blå, for å markere motstand mot Shells olje- utvinning i Nigerdeltaet i Nigeria.

ULLEVÅLSVEIEN: John Peder Egenæs (generalsekretær i Amnesty International) gikk jo på Katta på 70-tallet, så Amnestyånden sitter i veggene her, sier tredjeklassingen Pinar Ciftci.

Sammen med blant andre Amit Pal Bharath har hun gitt nytt liv til Katta Amnesty - et eget lag for de engasjerte elevene på skolen i Ullevålsveien.

I disse dager teller elevlaget cirka 30 medlemmer, og det er ingenting å utsette på ambisjonsnivået.

Tenker stort

I fjor samlet elevlaget inn snaue 300 underskrifter på to timer, under en aksjon for ytringsfrihet på nett.

Når de nå skal markere mostand mot Shells oljeutvinning i Nigerstredet i Nigeria, tenker de i langt større proposjoner.

Den 7. desember arrangerer vi gratiskonsert med flere ungdomsband på Blå, for å markere mostand mot Shells virksomhet, sier Amit.

Komiker Sigrid Bonde Tusvik og improteatergruppa Borgarting vil da dele scene med ungdomsbandene Blue Basement, Made in China, Pathletic og Fumado i løpet av kvelden, blir vi fortalt.

De to sistnevnte bandene har også sitt utspring fra nettopp Katta.

Vil bevisstgjøre de unge

Men Amnesty-aktivistene er ikke bekymret for at all moroa skal overskygge budskapet.

Kampanjeleder for Amnesty i Norge skal holde en appell på starten, og jeg skal holde en appell midtveis i arrangementet. Vi skal også henge opp bilder som viser Shells herjinger i Nigerdeltaet, forteller Pinar.

I tillegg vil det samles inn underskrifter ved inngangen.

Målet med konserten er å bevisstgjøre ungdom om situasjonen som utspiller seg i Nigeria, supplerer Nisrin El Morabit.

Pinar forteller at hun kjenner en jente som jobber på Shell, som mildt sagt ble tatt på senga da hun fortalte henne om arbeidsgiverens virksomhet i Nigerstredet.

Dette viser at det er viktig å nå ut med informasjon. Det blir ingen forandring hvis ikke, sier Pinar.Arrangementet finner sted på Blå i Brenneriveien den 7. desember. Det er både gratis og uten aldersgrense.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere