Gå til sidens hovedinnhold

Amy endelig gjenforent med familien

Familien von der Vehr vartet opp med kos og leverpostei da hunden Amy endelig kom hjem igjen.

LJAN: – Det var som julekvelden ganger ti, da jeg fikk Amy tilbake. Dette var etter at min gode nabo Jan Ketil Ursin, ringte meg. Han fortalte meg at han hørte ulende lyder fra ”laksetrappa” (vanntunnelen). Jeg ankom åstedet med hodelykt, jeg fikk lyst inn i vanntunnelen. Der fikk jeg se Amy langt inne i tunnelen, stående på en liten steinhylle omgitt av vann, sier hundeeier og far i familien, Sten von der Fehr.

Etter å ha kommet seg innenfor gitteret som stengte for tunnelåpningen, ut på en tjue centimeter bred betongmur, bestemte han seg for å kontakte kona Rita von der Fehr. Hun ringte 113.

– Brannbiler og ambulanse kom, for å redde noe de trodde var en kvinne. Men det var det altså ikke, likevel sa brannmannskapet at «et liv er et liv». To brannmenn firte seg ned i tunnelen, og fikk hentet Amy opp, forteller Rita von der Fehr, mor i familien.

Før redningen av Amy var familien veldig urolige for hva som hadde skjedd henne.

– Jeg følte at det var noe som hindret Amy i å komme tilbake til oss, sier Helene von der Fehr (23), datter i familien.

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRAND-OMRÅDET HER

Synske følte Amy var nær vann

– Vi er så takknemlige for all hjelp, med letingen etter Amy. Hun er som en del av familien, sier Rita von der Fehr.

Hunden forsvant på en luftetur om kvelden mandag 19. november. Familien kontaktet politiet, taxiselskaper, venner og bekjente. De hang opp postere med bilde av Amy, med informasjon om at hun var savnet, i nærområdet. Gjennom venner og bekjente var det også blitt kontaktet synske personer.

– Vi fikk vite at noen til og med hadde vært i kontakt med synske personer, som følte at Amy var i nærheten av vann. Dette stemte jo bra. Men vi fikk kanskje mest på hjelp fra Nitrogruppa, og venner, sier Rita.

Nitrogruppa er en gruppe som har hovedfokus på å finne savnede hunder og katter. Nitro har blant annet en gruppe på Facebook. Her kan dyreeiere poste meldinger om savnede husdyr. Oppmerksomheten rundt savnede Amy var størst her. Medlemmene av Nitro var engasjerte og behjelpelige, på høyt nivå.

Gjenforeningen

– Jeg fikk høre at Amy skrek veldig av de som var på funnplassen. Dermed ble jeg usikker på om hun var hel, og visste ikke om jeg ville gå for å se henne. Men da jeg kom dit virket hun kjekk i formen. Det var først da hun kom til Dyreklinikken i Oslo, at vi så hvor utmattet og nedkjølt hun egentlig var, forteller datter von der Fehr.

Amy sovnet akutt på dyreklinikkens pasientbord. Og ble på klinikken i over to døgn, med intravenøst.

– Da Amy kom hjem til oss igjen, ble det masse kos og leverpostei på henne. Vanligvis får hun tørrfor, men denne gangen ble det litt ekstra, forteller Rita.

Les også: – Det ble en fantastisk avslutning på dette marerittet

Vil hjelpe andre i samme situasjon

– Jeg råder alle hundeeiere til å kontakte Nitro om hunden deres blir borte. Neste gang noe sånt skjer, blir vi med å hjelpe. Dette gjør vi gladelig, med tanke på all den fantastiske hjelpen vi fikk, sier Rita.

Familien von der Fehr er veldig takknemlige og roser alle som en av de som har vært med på å lete etter Amy. De mener lokalmiljøet på Ljan er helt unikt, og gir uttrykk for at beboerne her stiller opp for hverandre.

Under letingen etter Amy, ble det også funnet en kanin. Les mer om den her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?