*Nettavisen* Nyheter.

Åndelig tokt bak kamera

Her er Erlend Sæverud avbildet hjemme i portrommet i Øvrefoss på Grünerløkka. Nå er han avgangsstudent ved Bilder Nordic School of Photography på hovedlinje for dokumentar/pressefotograf og er med på to utstillinger i nær fremtid. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH

Fotograf Erlend Sæverud (35) bygger kulturelle broer, og mener fotografiets ordløse kommunikasjon kan overkomme barrierer i religion.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne Ananda Marga-munken møtte Erlend i Tøyenparken. Bildet er tatt ved Akerselva.

Klikk på bildet for å forstørre.

En sen aften i Romas gater, på workshop med Morten Krogvold, møtte Erlend den pensjonerte erkebiskopen fra Malta.

OSLO/GRÜNERLØKKA: Etter møter med flere åndelige personligheter på diverse studiereiser, har fotograf Erlend Sæverud, bosatt på Grünerløkka, fattet interesse for hva disse personlighetene med svært ulike religiøse og kulturelle preferanser har til felles. Og selvsagt hva som skiller dem.

Oslohimmelen

Observasjonene har han dokumentert med kameralinsen sin, og resultatet kan du se når festivalen Oslohimmel åpner dørene 28. mai. Sæveruds arbeider blir å se i passende omgivelser i kapellet til Oslo Domkirke. Fotoobjektene er alle dypt religiøse og mener naturlig nok å besitte den rette kunnskapen om vårt opphav og endelikt – noe samtlige, som er fanget i intens religiøs ettertenksomhet, demonstrerer så det beveger.

http://www.oslohimmel.no/

Alle teller

Utstillingen har fått tittelen ”Everybody counts”. Bakgrunnen er bønnekransen, som vi kjenner som rosenkransen fra katolisismen. Bønnekranser benyttes i forbindelse med telling av mantraer og bønner og Sæverud har observert at liknende teknikker eksisterer i flere av våre største religioner. Alle teller, med andre ord.

Del på Facebook


Min hypotese er at som kommunikasjon uten ord, kan fotografiet overkomme barrierer i religion, så vel som i språk og kultur. Det forsøker jeg formidle gjennom disse portrettene, uttaler Sæverud.

Bilder og musikk

Erlend har studert musikk ved LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts), og har jobbet som produsent, komponist og lærer. Han tar fortatt oppdrag innen musikk, men som avgangselev ved Bilder Nordic School of Photography i Kongens gate, hvor han fokuserer på kunstfoto og multimedia, sikter han inn mot flere fotooppdrag i tiden framover.

Sammen med resten avgangsstudentene på fotoskolen er Erlend også med på avgangsutstillingen som åpner på Aker Brygge 26. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag