*Nettavisen* Nyheter.

Åndfullt og romantisk

I de gamle kontorlokalene til Bamboo College i St. Olavs gate finnes det nå vegger fulle av malerier. Abdou Karim Valentine har inntatt lokalene.

ST.OLAVS PLASS: Den 31 år gamle kunstneren fra Senegal har utstillinger fra ulike land på CV'n sin, blant andre Senegal, Spania, Tyskland og Frankrike. Nå er det Norge som er stedet. Nysatsingen heter Lamp African Art.
Jeg begynte å male for moro i 1998, etter det utviklet det seg, forteller Abdou Karim Valentine.

Nå ønsker han å selge kunst fra Afrika, sammen med sine egne bilder. Foreløpig er den største fokusen på hans bilder.

Vil tie og male

Bildene mine er min måte å uttrykke meg på, forteller talentet. På alle vegger i lokalet henger det sterke uttrykk. Bilder som har historie og forteller noe, sammensatt i abstrakte malerier med sterke toner og motiver. Et av bildene viser to kvinner som bærer vann.

Jeg ønsker å fortelle noe. I Afrika må vi ofte bære vann langt, og vann er noe vi trenger. Dette er ting jeg ønsker å fortelle, sier Valentine, som påstår at han ikke har så mange ord, men mange meninger og ytringer som han viser gjennom kunsten.

Lite å si, men mye å vise. Om jeg kunne bare tiet og malt, ville jeg gjort det. Det er i mine malerier jeg sier det jeg vil.

Fantasi uten grenser

Når han maler, føler han energi og lykke. Han vil bare male og male.
Følelsen jeg har når jeg holder på med et maleri er helt spesiell. Energien jeg får finner jeg ikke noen andre steder og det er ikke noe som kan gjøre meg så glad som når jeg maler, mener kunstneren.

Og inspirasjonen, den finner han i et åpent sinn og i gode følelser. Fantasien stopper aldri.
Du vil ikke tro hvor stor fantasi jeg har! For meg er ikke pengene det store, for meg føles det som en million kroner når noen liker bildene mine!

Drømmen er å gi andre unge kunstnere fra Afrika mulighet til å prøve seg ute i verden.

Lærdom, festivaler og utstillinger

I seks år har jeg reist rundt i Europa. Dette er også noen som har inspirert meg. Jeg har lært så mye og dette er ting jeg kan vidreformidle til mitt hjemland også, mener Valentine. Han er glad i Senegal, det er paradis for han. Derfor ønsker han også å gi noe tilbake.

I tillegg har Valentine jobbet i samarbeid med festivaler og hatt utstillinger i sammenheng med Summer Jam i Brussel og Reggae Guel. For tiden er samarbeidet med Bamboo College sterkt og kunstneren jobber også sammen med artisten Ziggy Boomfall.

Ellers kan han nevne gallerier som Galleri Tomar i Sverige og Amfi Del Mar på Grand Canaria. I Senegal har han egen butikk.

Glad og åndelig

Kunstnerens forbilde er Mame Cheik Ibrahim Fall.
Han var en stor mann for Senegal som alle kan lære av. Han ga blant annet salt til Oseana og har hjulpet mange mennesker i Senegal, forteller Valentine og legger til at han alltid bærer med seg Fall.

Jeg mener at vi er her for et oppdrag, og jeg ønsker å lære av å gå i hans fotspor, sier 31-åringen.

Til tross for åndelighet og troen, er denne kunstneren jordnær, og ikke minst romantisk.
Jeg er fredfull av meg og setter pris på enkle og naturlige ting, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.