RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andreas Lødrup går for EM-gull i kickboksing


STERKERE ENN NOENSINNE: Landslagstrener Daimi Akin mener at Andreas er inne i sin livs form. Her fra treningen i Bjølsenhallen.BEGGE FOTO: Andreas Lindbæk
STERKERE ENN NOENSINNE: Landslagstrener Daimi Akin mener at Andreas er inne i sin livs form. Her fra treningen i Bjølsenhallen.BEGGE FOTO: Andreas Lindbæk
Andreas Lødrup (27) mistet mesterskapstittelen i kickboksing i Aten for to år siden. Nå skal han gjøre alt for å hente hjem gullet til Oslo.

BJØLSEN: Søndag drar Andreas Lødrup og resten av det norske landslaget til Romania for å kjempe om medaljer i EM i kickboksing.Lødrup, som tok EM-gull i Bulgaria 2008, er ekstremt motivert til å hente hjem gullbeltet etter at han tapte EM-finalen for to år siden i Hellas.

– Jeg er megasugen. Jeg har tidligere vist at jeg kan vinne, og nå har jeg også mer rutine. Jeg har selvsagt gullambisjoner, men jeg vet at det krever mye i hver eneste kamp, pluss at marginene må være på min side, sier Andreas Lødrup, som representerer Fighter Kickboxing på Bjølsen.

Mentalt sterk

Kickbokseren har hatt en meget god oppladning, mye har løsnet etter sommeren.

– Jeg føler meg i veldig god fysisk form. Jeg har hatt en veldig god oppkjøring, med blant annet World Cup-gull i Italia. Det er godt å ha noen matcher i kroppen før mesterskapet, sier Andreas, som bor på Nordberg.

– Jeg koser meg veldig der og bor i åttende etasje med fantastisk utsikt over byen. Jeg bruker også mye området og trener en del i marka. Det gir en fantastisk ro.

LES OGSÅ: Andreas Lødrup legger gullplanene ved Sognsvann

Egen treningsuke

Landslaget var forrige uke samlet på Olympiatoppen og Bjølsenhallen for to daglige økter. Og Andreas, som er inne i sitt siste år på legestudiet, brukte uken godt.

– Her er det mye fokus på kvalitet. Man samlet seg og brikkene faller på en måte på plass, sier han.

Utøverne fikk også trent mot polske landslagsutøvere.

– Det er veldig bra at vi får trent mot noen vi ikke er vant til å møte. Dermed får vi den gode kampfølelsen foran mesterskapet, sier Andreas.

LES OGSÅ: Andreas Lødrup ble verdensmester på hjemmebane

Landslags - og klubbtrener, Daimi Akin,mener at Andreas er sterkere enn noensinne.

– Fjorårets sesong ble noe amputert for Andreas på grunn av brist i foten og det har tatt tid å bygge seg opp. Skaden er leget og han er sterkere enn tidligere. Så det lover veldig bra til årets mesterskap, sier Akin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere