*Nettavisen* Nyheter.

Andreas Lødrup legger gullplanene ved Sognsvann

SULTEN PÅ MER SUKSESS: Andreas Lødrup reiser til Irland for å vinne. Foto: ALLE FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Verdens beste kickbokser, Andreas Lødrup (26), henter alltid inspirasjon før konkurranser på Sognsvann. Nå skal han forsvare gullet i Irland.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLERE GULLHÅP: Andreas Lødrup reiser til Irland sammen med tre andre fra Fighter Kickboxingklubb. Her sammen med Ida Abrahamsen og Hallgeir Lien

Klikk på bildet for å forstørre.

VINNER: Andreas Lødrup jubler her at han hentet hjem verdensmesterbeltet i en kamp mot Fernando Heredia fra Spania i Oslo september i år

BJØLSEN: – Jeg pleier alltid å gå noen runder rundt Sognsvann før en turnering. Her finner jeg roen før jeg skal i ringen, sier Andreas Lødrup som bor på Nordberg.Verdensmesteren er opprinnelig fra Fredrikstad, men har bodd i Oslo i fem år og de to seneste årene på Nordberg.

– Det er absolutt den beste plassen jeg har bodd her i Oslo. Det er en fryd å bo så nærme de fasilitetene man har her. I tillegg er fredelig, god luft og gode naboer, smiler han.

Skal forsvare VM-gullet

Neste uke drar han og resten av landslaget til Irland for å delta i VM kickboksing.

Andreas, som nylig vant tilbake VM beltet i september (-75 kiloklassen), skal også forsvare amatør tittelen han tok i Italia i 2009.

Les også: Går for VM-gull i kickboksing

Og det er en topp motivert utøver som reiser til Irland.

– Jeg er i mitt livs form og jeg skal få ut alt i ringen hver eneste dag der nede. Jeg har store intensjoner om å ta gullet med hjem til Norge og Oslo, sier Lødrup som kombinerer medisinstudier på femte året ved Universitet i Oslo.

Men det blir ikke enkelt og han mener at det er vanskeligere å forsvare en tittel enn å være utfordrer.

– Siden jeg vant i Italia for to år siden er motstanderne forberedt på meg. Men jeg er veldig sterk mentalt og dette skal jeg håndtere. Det at jeg hentet tilbake VM-tittelen i september er en bekreftelse på at jeg fortsatt kan. Men alt må selvsagt klaffe, sier Lødrup.

Stort repertoar

Landslagstrener Daimi Akin har også tro på utøveren sin.

– Andreas og resten av de 12 andre deltakerne har trent godt en uke sammen forrige uke. De har fått veldig god trening på høyest mulig nivå og kommer til å stille veldig godt forberedt, sier Akin, som også er Andreas sin trener i Fighter Kickboxing Klubb.

Lødrup har vært i finalen i sine fire siste mesterskap og han har vunnet to og tatt to sølv.

– Andreas sin fordel er at han har et enormt stort repertoar. Om han han er flink til å bruke hele og variere det, så tror jeg han vinner, sier Daimi Akin.

VM i Irland varer fra 20. til 27.november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag