Android-bomskudd

Har du brann i magen, vil du sannsynligvis kunne bli frustrert av Wildfire: Den er ikke rask.

Har du brann i magen, vil du sannsynligvis kunne bli frustrert av Wildfire: Den er ikke rask. Foto: Foto: Finn Jarle Kvalheim

HTC har stor suksess med sine mobiltelefoner, men med Wildfire er de på villspor.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTC Wildfire

AMOBIL.NO: Det blir fler og fler av de billige Android-telefonene. HTC har allerede hatt modellen Tattoo på markedet en stund, og følger nå opp med Wildfire som siste billigmodell.

Les testen av HTC Tattoo her

Det er ikke lenge siden kinesiske Huawei imponerte oss med U8230 Social ved å vise hvor mye kan kan få for pengene. Dessverre er HTC Wildfire både dyrere og dårligere.

Her kan du lese testen av Huawei U8230 Social

Dårlig skjerm

Vi forventer oss ikke noen toppskjerm på en mobil til rundt 2300 kroner.

Likevel skuffer Wildfire betydelig når det kommer til nettopp skjermen. Oppløsningen er så lav at skriften på mobilutgaven av nettsteder blir vanskelig å lese uten at man zoomer inn.

Bilder og video tar seg slett ikke så godt ut som vi skulle ønske, til tross for at fargegjengivelse og innsynsvinkel er kurant.

Les også: Er dette HTC Desire HD?

Treeeeeg

Til tross for at telefonen har vesentlig lavere oppløst skjerm enn billigalternativet fra Huawei, er det som foregår på skjermen også betydelig tregere.

Dette viser seg ved at telefonen ikke bare sliter med å spille av forholdsvis lavoppløst film - selv enkle basisfunksjoner lider under problemet.

Det oppstår forholdsvis ofte store forsinkelser i ringemenyen, og det kan ta sekunder før telefonen greier å holde tritt med brukeren. Forsøker man å korrigere feilvalg ved å trykke når telefonen ikke reagerer, ender man ofte opp med å gjøre problemet verre.

Lydkvaliteten under samtale er på det jevne. Tekstmeldinger fungerer berøringsskjermen greit til, men tastene blir litt små på skjermen som er 3,2 tommer stor.

Les også: HTC øker mest

God byggekvalitet

HTC Wildfires byggekvalitet og materialvalg er bedre enn hos billigkonkurrenten fra Huawei, og her finner vi også skikkelig minijack for hodetelefoner.

Lydkvaliteten i denne minijacken er god og den kan drive store hodetelefoner. Musikkspilleren lider imidlertid under de samme treghetene som resten av telefonen, og det er en frustrerende opplevelse å navigere selv forholdsvis små musikksamlinger.

Kameraet som er på fem megapiksler tar dårlige bilder. Fargegjengivelsen henger ikke på greip og detaljgjengivelsen er ikke stort bedre.

Vi forventer ikke underverker sett i forhold til prislappen, men her får vi også store mengder komprimeringsstøy på høyeste kvalitet. Dette burde være helt unødvendig.

Her er sensommerens mobilnyheter

Ikke spesielt god på... noe som helst

For proffbrukere er Wildfires e-poststøtte grei nok, og om det ikke var for den lavoppløste skjermen hadde nettleseren også vært helt ok.

Vi savner en forhåndsinstallert filutforsker, slik at vi kunne funnet igjen vedleggene telefonen ikke har støtte for å åpne.

Les også: Eiere av smartmobiler brukes den mest til SMS og vekking

Wildfire er ribbet for noen egentlig paradegren. På det aller meste - unntatt byggekvalitet og materialvalg - er det altfor tydelig at dette dreier seg om en telefon i det billige hjørnet. Heldigvis fins det alternativer.

Alternativene

I denne testen har vi sammenliknet endel med Huawei U8230 Social. På grunn av den svært lave prisen på Huaweis alternativ regner vi den som sterkeste alternativ dersom man kan leve med å kjøpe overgang fra mikrojack til minijack. U8230 koster fra rundt 1900 kroner.

Såvidt dyrere er Sony Ericssons Xperia X10 Mini. Den er knøttliten og gjør det meste riktig der Wildfire tråkker i salaten.

Samsungs I5700 Galaxy Spica ble oppgradert til Android 2.1 for ikke lenge siden, og er nok også et bedre alternativ.

Les hele testen av HTC Wildfire på Amobil.no

Les også disse testene:

Test: Samsung Corby Pro - Corby med svært bra tastatur

Test: Sony Ericsson Vivaz Pro - Med HD-video og fulltastatur

Test: Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro - Het X10 Mini med tastatur

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.