*Nettavisen* Nyheter.

Andungen sørget for stinn brakke på Oppsal

Det var ingenting som tydet på at det var vinterferie da Marits dukke- teater kom til Oppsal bibliotek med fore- stillingen "Den stygge andungen" lørdag.

Oppsal: Her på Oppsal kommer det alltid folk i bøtter og spann, smilte en fornøyd dukketeaterspiller Marit Hulaas Stubberud da forestillingen var over.

Barneavdelingen på biblioteket var fylt til randen med både barn og foreldre. Rundt 120 personer kom for å se stykket om den lille andungen som ikke er som de andre andungene.

To år gamle Oskar Løvvig (2) syntes det var kjempegøy, men også litt skummelt. Selv om stykket passer best for barn fra fire år og oppover, satt Oskar stille gjennom hele det 40 minutter lange dukketeatret.

Nordstrandregi

Stubberud har drevet med omreisende dukketeater siden 1976. "Den stygge andungen" hadde hun première på i H.C Andersens jubileumsår 2005. Nordstrandkvinnen Kjersti Germeten har regien for stykket.

Det var hennes idé med kassene og paraplyen. Dette er hennes konsept, men hun døde dessverre midt i prosessen, forteller Stubberud.

Selvlagde dukker

Oppsalbarna fikk servert en fargerik og levende historie, og etterpå var det mange som var nysgjerrige på dukkene. Dukkene lager Stubberud selv. Til hvert stykke er det forskjellige dukker, og de kan være hånddukker, stangdukker og borddukker.

Stubberud liker godt å jobbe for et ungt publikum.

Unger er like krevende som voksne, men de er ikke like høflige og sitter ikke rolig med hendene i fanget om det er noe de ikke liker, smiler dukketeaterspilleren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.