RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I DET ALLER HELLIGSTE: Anette Arneberg (15) fikk bruke hele dagen på Stortinget. Her står hun inne i det som er hjerte av Norge, nemlig Stortingssalen hvor kanskje hun selv har en fast plass en gang i fremtiden.
I DET ALLER HELLIGSTE: Anette Arneberg (15) fikk bruke hele dagen på Stortinget. Her står hun inne i det som er hjerte av Norge, nemlig Stortingssalen hvor kanskje hun selv har en fast plass en gang i fremtiden. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Anette (15) var Helga Pedersens politiske rådgiver

Anette Arneberg (15) fra Majorstuen skole hadde en OD-dag litt utenom det vanlige. Hun fikk bruke dagen på Stortinget som Helga Pedersens politiske rådgiver.

OSLO: – Jeg er litt overrasket over hvordan de hilser på hverandre på tvers av partiene, alle er så utrolig hyggelige. Det er positivt å se, sier Anette Arneberg (15) etter en halv dags jobbing i Stortinget.

Brenner for skolepolitikk

Den engasjerte jenta fra Smestad deltok på sin aller første valgkamp med AUF i høst, og har klare meninger om hva som må bli bedre i det politiske Norge.

– Jeg brenner for skolepolitikken, sier Arneberg som tidligere på dagen fikk sjansen til å snakke med Anna Ljunggren i utdanningskomiten.

–Vi var blant annet inne på rådgivningstjenesten, og overgangen fra barneskolen til ungdomsskolen, og ikke minst karakterer på barneskolen, som jeg er helt imot. Det er nok med presset på ungdomsskolen, sier Arneberg.

En skikkelig oppgradering

– Har du satt deg noen konkrete mål for fremtiden?

– Akkurat nå konsentrerer jeg meg om AUF. Jeg har ikke planlagt en politisk karriere, først nå vil jeg fullføre skolen og deretter studere statsvitenskap, sier Arneberg.

Og hun er virkelig takknemlig for å ha fått et innblikk i hvordan de jobber på Stortinget.

– Dette var en skikkelig oppgradering fra andre OD-dager. Det er godt å få brukt kunnskapen jeg har, og jobbet med konkrete oppgaver, sier den unge politikerspiren og smiler.

– Hva er den viktigste egenskapen for å bli en god politiker?

– Først og fremst er man nødt til å være interessert i politikk og samfunnsfag. Men minst like viktig er å være glad i å kommunisere med mennesker, en utadvendt person og åha god debatteknikk, forklarer Arneberg.

Spennende valgkamp

Hun har alltid vært interessert i politikk, men ble ikke medlem av AUF før i høst. men det var ikke terroren på Utøya som var utslaget.

– Jeg bestemte meg for det i vinterferien, og meldte med inn før valgkampen var ferdig så jeg ikke skulle gå glipp av den, sier femtenåringen.

Og det har Arneberg ikke angret et sekund på.

– Det var kjempegøy med første valgkamp, jeg ble kjent med så mange ulike mennesker. Vi var ofte på husbesøk og gjennom det fikk jeg se mange steder av byen hvor jeg aldri før har vært, sier hun og legger til:

– Jeg lærte mye om hvordan å oppfører seg blant folk når man representerer et parti under valgkamp.

Imponerte Pedersen

Det var en imponert Helga Pedersen (Ap) som ga sine tilbakemeldinger etter møtet med Anette.

– Fantastisk spennende å få råd fra en så oppvakt ung jente. Det setter jeg stor pris på, sier Pedersen.

Og hun lytter ekstra nøye til det Anette sier om skolepolitikken,

– Dette er et av våre viktigste områder, og jeg er veldig enig i mye av det hun forteller meg, sier Pedersen og legger til:

– Dette er en meget våken ung jente som har satt seg godt inn politikken, og jeg har ingen tvil om at våre veier vil krysses i fremtiden, avslutter Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere