*Nettavisen* Nyheter.

Angrepet av kamphund

Golden retrieveren Casper har blitt angrepet to ganger av kamphunder

Golden retrieveren Casper er to ganger blitt angrepet av kamphunder. En gang på St. Hanshaugen og en gang i Kuba-parken. Det siste angrepet kostet ham nesten livet.

ST.HANSHAUGEN: Nå krever eierne kamphunden avlivet.

Antall kamphunder ser ut til å øke i antall. De gjør livet problematisk for andre hunder og hundeeiere, sier Inger Johanne Adachi, moren til hundens eier.

På tur

Datteren min og hennes familie bor i Ullevålsveien i Bydel St.Hanshaugen. Jeg har ofte gått tur med hunden i byens parker og hadde faktisk begynt å like meg der. Men det var før søndag 25. mai, sier Inger Johanne Adachi.

Hun var ute på en formiddagstur, sammen med datteren og hennes syv uker gamle baby i vogn. Mormoren hadde den nybadede, kritthvite 2 1/2 år gamle golden retriever i bånd.

Forbi Gamle Aker kirke og ned Telthusbakken gikk alt vel. Vi var så vidt kommet inn i Kubaparken på høyde med kafe Pavilion da vi ble oppmerksomme på en ungdomsgjeng som satt på marken et godt stykke fra gangveien. De hadde med seg en hund av pitbull-type. Før vi fikk sukk for oss hadde hunden tatt peiling på oss og kom settende med båndet slepende etter. Vi rakk å se at den var full av skrammer og arr etter tidligere slåsskamper før den gikk rett i strupen på vår snille, vel- oppdragne og sosialiserte familiehund som aldri slåss.

Bitt tre ganger

Selv ble jeg slengt overende og mistet grepet i båndet i runddansen som oppsto. Min datter kastet seg i mellom for å redde hunden sin og ble selv bitt tre ganger. Hundeeier/ hundepasser som kom løpende til hadde overhodet ingen kontroll over kamphunden. Folk strømmet til for å hjelpe, men minuttene som gikk før pitbullen slapp sitt bytte kjentes fryktelig lange.Så satt hunden vår der, skjelvende og sjokkert, med blodet strømmende nedover halsen. De mange tilskuerne oppfordret til å anmelde forholdet, forteller Inger Johanne Adachi.

Bitt tre ganger

-Selv ble jeg slengt overende og mistet grepet i båndet i runddansen som oppsto. Min datter kastet seg i mellom for å redde hunden sin og ble selv bitt tre ganger. Hundeeier/ hundepasser som kom løpende til hadde overhode ingen kontroll over kamphunden. Folk strømmet til for å hjelpe, men minuttene som gikk før pitbullen slapp sitt bytte kjentes fryktelig lange.Så satt hunden vår der, skjelvende og sjokkert, med blodet strømmende nedover halsen. De mange tilskuerne oppfordret til å anmelde forholdet, forteller Inger Johanne Adachi.

Politiet kom raskt

Politiet var blitt tilkalt og kom raskt til åstedet.

De tok opp forklaring og hjalp oss til Legevakten og til veterinær. Hunden vår hadde en stor flenge i halsen som ble sydd, men den hovnet opp p.g.a. infeksjon og måtte gå med dren som dryppet puss i en uke, en utålelig situasjon i en småbarnsfamilie, forteller hun.

Min datter anmeldte hundeeier for farlig hundehold, krevde avliving av hunden og erstatning for lege- og veterinærregninger. Fra politiet fikk hun vite at hunden var tatt i forvaring av Viking, deretter plassert i hundepensjonat.

Bøtelagt

Hundeeieren engasjerte advokat, det ble fremlagt papirer på at hunden var sju år og dermed lovlig fordi den er eldre enn loven som forbyr hunderasen i Norge. Den har ikke vært anmeldt tidligere.

Follo Politidistrikt har nå innledet forvaltningssaken som skal avgjøre hvorvidt hunden skal avlives eller ikke.

Personen som luftet hunden er idømt et erstatningskrav for vetrinærkostnader, opplyser Espen Hanken, påtaleansvarlig ved etterforskningsavsnittet ved Grønland politistasjon.

Forstår ikke politiet

Vi som gikk i parken med Casper stiller oss en del spørsmål nå i etterkant. :

Hva er det som trenger å bevises?
At hunden som angrep var løs?
At den angrep helt uprovosert?
At hundeeier / hundepasser ikke kunne kontrollere hunden?
Hva har politiet gjort for å finne ut hva som skjedde?

- Jeg har oppgitt navn, adresse og personnummer til patruljen som rykket ut, men ingen har avhørt meg som vitne. Betyr avgjørelsen at det står ord mot ord?
Skal en uansvarlig kamphundeiers ord telle mer enn den forulempedes, som sitter igjen med sjokkopplevelsen, skader på hund og eier og veterinær- og legeregninger i titusenkronersklassen?

Skremmende

Inger Johanne Adachi er klar i sin oppfatning av saken:

Det mest skremmende er at denne hunden er i omløp igjen og kan påtreffes i Oslos gater og parker. Når en kamphund angriper forbipasserende helt uprovosert, må dens alder være irrelevant. Likeledes at en hundeeier som ikke følger Lov om hundehold i hvert fall ikke bør få lov å ha en kamphund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.