Gå til sidens hovedinnhold

Angrepet av pitbull på haugen

Den blivende førerhunden Amber, ble brutalt angrepet av en hund av rasen pibull, på St. Hanshaugen for to uker siden.

ST. HANSHAUGEN: Hun ble bitt både i øret og i nakken, sier forvert for Labradoren Amber, Wenche Winsnes. Lokalavisen møter Winsnes, og førerhundetrenerne fra Førerhundskolen, Hilde Strømsvold og U. Evensen på St. Hanshaugen for å snakke om den skremmende opplevelsen.

Jeg vil med dette advare andre hundeeiere som går på tur på St. Hanshaugen, sier Winsnes. Hun forteller at da hun gikk kveldstur på baksiden av St. Hanshaugen for to uker siden, kom et par med en hund som løp løs.

Jeg hørte at en av eierne sa til den andre at hunden ikke burde slippes løs, sier Winsnes.

Brutalt

Hunden angrep Amber direkte, hvorpå Winsnes og eieren prøvde å dra vekk pitbullen fra labradoren. Da de klarte dette, løp pitbullen sporenstreks videre og angrep enda en hund som befant seg i nærheten.

Jeg har akkurat sendt inn en skriftlig anmeldelse til politiet, sier Toril Lundegaard på telefon til Lokalavisen. Hunden hennes Pippi, ble angrepet av den samme pitbullen som Amber, og slapp heldigvis unna med mindre skader.

Hvordan kan du være sikker på at hunden var av den forbudte rasen, pitbullterrier?

Eieren sa dette til meg i kampens hete, sier Lundegaard. Winsnes forteller at eieren også fortalte henne dette. Hun innrømmer at det er ubehagelig når slikt skjer, og er også svært redd for at andre skal oppleve lignende. Likevel vil hun ikke la være å gå tur på haugen.

Vi gir oss ikke så lett, sier Winsnes, som ikke vil bli avbildet i avisa. Mange som eier Pitbuller og andre forbudte hunderaser tilhører kriminelle miljøer.

Ved godt mot

Til tross for den svært dramatiske opplevelsen ser Amber fornøyd ut. der hun leker på gresset på St. Hanshagen. Hundetrener Hilde Strømsvoll, sier at hun ikke har sett tegn til at Amber har tatt merkbar skade av angrepet. Etter antibiotikakur og betennelse i sår, kan Amber se ut til å puste lettet ut.

Et slikt angrep kan være med på å ødelegge mye i treningen av en førerhund, sier U. Evensen ved Førerhundskolen. Hun synes det er skremmende at forbudte hunderaser fremdeles ser ut til å løpe fritt rundt i parker, og har selv hørt om flere som har blitt angrepet av forbudte hunderaser

Vil ikke spre frykt

Det er viktig å presisere at ikke alle disse hundene, selv om de er av forbudte hunderaser er farlige, sier Strømsvoll. Hun vil sammen med Evensen og Winsnes formidle at de ikke ønsker å spre frykt, men sette fokus på et problem som flere mennesker opplever.

De fleste hundeeiere er hyggelige mennesker, sier Winsnes.

Få anmeldelser

Selv om slike opplevelser finner sted, er det sjelden dette kommer inn i form av anmeldelser til Politiet.

Det er ikke akkurat vanlig med slike anmeldelser, sier politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon Kari Rykhus. Lokalavisen får opplyst at det totalt i fjor kom inn 50 anmeldelser til Oslo Politidistrikt i forbindelse med overtredelser av Hundeloven. Året før var dette tallet på 72 anmeldelser. Dette handler i stor grad om alt fra hundeverdenen, og ikke om angrep av ulovlige hunderaser.Det er ikke akkurat vanlig med slike anmeldelser

Kari Rykhus

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar