*Nettavisen* Nyheter.

Angrepet av ungdom

Helene Rønningen (14) ble angrepet av tre unge gutter da hun luftet hunden Tass for to uker siden.

Holtet: Det var ekkelt og jeg har hatt litt problemer med å sove. Jeg vil bare at folk skal vite at dette skjedde slik at de kan være forberedt på at det også kan skje dem i nærmiljøet, sier Helene Rønningen.

Blåmerker

Den skremmende episoden skjedde fredag 25.mai ved halv nitiden på kvelden da Helene gikk tur med hunden Tass. Da hun kom gående på gangstien fra Heiasvingen til Kongsveien traff hun tre gutter i 17-18-årsalderen. Den ene gutten bøyde seg ned for å hilse på Tass, men tok isteden hunden fra Helene. De to andre guttene gikk bak Helene, tok tak i skulderen hennes og vred den høyre armen hennes bak på ryggen.

De ville ha penger, men det hadde jeg ikke på meg. Jeg satte albuen i siden og trampet på foten til han som holdt meg, da slapp han. Jeg fikk nappet til meg Tass og gikk hjemover, sier Helene som i basketaket fikk et slag på haka. Dagen etter var både skulderen og haka blå.

Jeg skulle delta på et skytestevne noen dager senere, men klarte ikke å legge børsa til skuldra, forteller Helene.

De tre guttene gikk videre ned Kongsveien. Forholdet er anmeldt til politiet, som har fått en beskrivelse av guttene fra Helene.

Etterforsker saken

Helene opplevde episoden som skremmende, men er ikke redd for å gå ut.

I starten prøvde jeg å glemme det, jeg ble ganske skremt og det gir meg en ekkel følelse, men jeg vil ikke la meg skremme og er ikke redd for å gå ut alene, sier Helene.

Saken ligger nå på etterforskningsavdelingen ved Manglerud politistasjon.

Vi må bruke lokalkunnskapen vår og prøve og finne ut av hvem dette er. Vi har forholdsvis god oversikt over ungdomsmiljøet på Nordstrand. Hvis ungdom som blir utsatt for slike hendelser har behov for oppfølging og støtte har vi et eget trygghetsprogram som inkluderer politiet og våre samarbeidspartnere som utekontakten, forteller politioverbetjent Mari Bollingmo ved forebyggende avsnitt på Manglerud politistasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.