RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrer ikke på støttenekt


Guro Svenkerud Fresvik i Sagene Venstre.
Guro Svenkerud Fresvik i Sagene Venstre.
Guro Svenkerud Fresvik (V) angrer ikke på boikotten av Filadelfia-menigheten på Sagene.

SAGENE: Fresvik mener bydelsutvalget gjorde en riktig beslutning på den informasjonen man satt inne med før BU-møtet. Men hun varsler at bydelsutvalget må se saken med nye øyne igjen til neste år.

– Glad for å høre dette

Venstrepolitikeren synes de nye signalene fra Filadelfia er gledelige å høre. Men hun har ingen "bondeanger" i ettertid.

– Nei, jeg har ikke det. Det var en riktig avgjørelse å ta, og det mente et flertall i bydelsutvalget. Jeg har skjønt at pastoren tilbakeviser at de har en diskriminerende praksis, og det er jeg glad for å høre. Vi skal ta hensyn til det dersom de søker igjen neste år. Men det som er rart, er at de fikk avslag på samme grunnlag i fjor. Det hadde vært naturlig å avklare dette i forbindelse med søknaden i år. Da jeg tok kontakt med dem, fikk jeg et annet svar enn pastoren gir til avisen nå, sier Fresvik.

Hun spurte blant annet om korsaken i Drammen var representativ for hvordan Filadelfia opererer generelt.

– Svaret var ja. Dersom det han har sagt ikke er riktig, så er det jo synd, men også bra.

– Sier de dette nå for å tekkes politikerne?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Jeg tror ikke pastoren har skjulte motiver, svarer Fresvik.

– Det kan se ut som de har ulike meninger internt i menigheten?

– Det tror jeg nok, og det er noe de eventuelt får finne ut av internt. Jeg håper denne saken kan være en vekker for både Filadelfia og andre, at det er nødvendig å modernisere standpunktet til homofili, sier Venstrepolitikeren.

– Men skal det ikke være trosfrihet i dette samfunnet?

– Man skal få tro akkurat hva man vil og ytre hva man vil. Grensen går på om denne troen påvirker samfunnet utenfor på en måte som er uakseptabel. Vi reagerer på en type holdning som mange av de konservative menighetene forfekter. Det er holdninger som er med på å legitimere diskriminering, vold og mobbing av homofile. Spesielt barn og unge er følsomme for den type påvirkning, sier Fresvik.

– En ting er å si utad at man ikke diskriminerer, noe annet er å diskriminere i det skjulte?

– Helt klart, og da må vi ha eksempler fra den virkelige verden. Det fikk vi i fjor, fra Filadelfia i Drammen, avrunder Fresvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere