*Nettavisen* Nyheter.

Anh studerer seg til sikker jobb

GLAD STUDENT: Anh Duong nyter sola på Blindern før hun skal på kurs. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Anh Duong er realfag-jente på sin hals, og satser på sikker jobb i framtida etter at farmasi-studiene er gjennomført.

BLINDERN: – Noe av grunnen til at jeg valgte farmasi studier, er at det er lett å få jobb, sier Anh Duong som sitter og soler seg litt på Blindern før det er tid for mer kurs. Hun går på første året på det femårige farmasi-studiet på Universitetet i Oslo, og har ikke angret.

I følge tall fra Samordna opptak er hun også ganske representativ for de fagene det søkte seg aller flest folk til sammenlignet med tidligere år.

Av utdanningsområdene med over tusen studieplasser har teknologiske fag størst økning med en oppgang på 20,0 %.

Samordna opptak (SO) har per april 2012 registrert rundt 115 800 søkere til høyere grunnutdanning. Det er ca. 7 000 (6,6 %) flere søkere enn i 2011.

Mange jenter

– Det er litt som en tradisjon at jenter velger farmasi. Vi har bare noen få menn på studiet, sier Anh som ikke helt vet hvorfor det er slik.

Flere av professorene som underviser på universitetet er menn, og Anh mener ofte det er slik at kvinner gjerne blir værende i jobb som apoteker mens menn viderutdanner seg.

Grefsen-Blindern

– Jeg tenker å videreutdanne meg etterpå, sier Anh som såvidt fikk tid til å bli ferdig på Grefsen videregående skole før hun flyttet rett over til Blindern. Egentlig ville hun bli tannlege, men dette viste seg å være vanskelig.

– Det er mange av de samme fagene på farmasi-studiene, sier hun videre. Realfag som kjemi, biologi og matte har alltid vært Anhs lidenskap.

– Det var de fagene jeg likte best på skolen, sier hun. Anh ser gjerne for seg å jobbe på apotek eller i et firma. Men foreløpig konsentrerr hun seg om nåtida.

– Studiet er veldig krevende, og man må jobbe med stoffet. Det er et intenst kurs, sier hun videre.

Flere har hoppet av studiet siden starten, for som hun sier:

– For noen er det nok for vanskelig, mens andre finner ut at det ikke er det de vil gjøre likevel.

I alt søkte 115 800 søkere seg til høyere grunnutdanning i 2012. det er ca. 7000 flere søkere enn i 2011, eller rundt 6 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.