*Nettavisen* Nyheter.

Anine Ahlsand spurtet inn til seier

Anine Ahlsand ga hundre prosent i begge «heatene», og vant fullt fortjent sin klasse. Foto: Foto: Hanna Rzepecka

Skiklubben Lyn arrangerte lørdag SEB Oslo Sprinten i Snøparken. Dette var det første skirennet i Oslo for sesongen og deltakerlista var fylt til siste skiløper.

Klikk på bildet for å forstørre.

Initiativtaker i Snøparken og primus motor i Lyn Ski, Knut Nævstad, gjør en fantastisk smørejobb for skiløpere i Lyn. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Anine Ahlsand er glad snøen endelig har kommet til Oslo. Nå sikter hun seg inn til NM i mars. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Olav Rygnestad Haugerud kjemper opp bakken. Foto: Foto: Hanna Rzepecka

Klikk på bildet for å forstørre.

Olav viser stolt frem beviset på at han kom inn som andremann i mål. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

SNØPARKEN, KRINGSJÅ: – Det er 680 som er med. Dessverre var det veldig mange på venteliste, men det lar seg ikke gjøre å ta inn flere skiløpere i en sprint, sier Annik Bjørndal i Lyn Ski.

Tilbake fra sykdom

I perfekte preparerte løyper i Snøparken, fikk endelig skiløperne fra Oslo og omegn gå på godt skiføre i hovedstaden.

Anine Ahlsand (17) fra Kjelsås hadde ingen problemer med å vinne 18-årsklassen. Hun har slitt med sykdom i vinter og hadde et treningsopphold på seks uker. Men nå er hun frisk og klar til å konkurrere.

– Dette gikk som planlagt. Jeg ga full gass begge «heatene». Men jeg var også litt taktisk i finalen, da jeg lå bak og sparte krefter, sier en strålende opplagt skiløper før premieutdelingen.

Hun har i tillegg til sykdommen vært frustrert over været i Oslo.

– Det er veldig frustrerende, kjedelig og trist. Heldigvis har vi hytte på Sjusøen, så jeg har fått trent litt der, sier Ahlsand, som mener det ser lysere ut nå.

– Nå ser det bra ut. Hvis det snør jevnt noen dager fremover, så blir dette veldig bra, sier hun.

Og hva er ambisjonene i år?

– Jeg satser mot NM i Mo i Rana i mars. Det er heldigvis en stund til det, så jeg har tid til å bygge opp formen, sier hun.

Sølv på hjemmebane med feil ski

Olav Rygnestad Haugerud fra arrangørklubben Lyn gjorde også en god figur da han sprintet inn til 2. plass i a-finalen i G15-klassen.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Men jeg brukte feil ski i alle tre løpene. Jeg brukte treningsskiene i stedet for konkurranseskiene, sier han.

Hvordan er det mulig å gjøre en slik feil?

– Det er like ski. Jeg hadde dårlig tid før start. Dette har aldri skjedd før, men heldigvis så hadde ikke det mye å si i dag. Hadde føret vært bedre så hadde det hatt innvirkning, sier Rygnestad Haugerud, som kommer fra Nordberg.

Og han koste seg i løypen i sin egen arena.

– Jeg hadde en fordel, siden jeg har gått denne løypen mange hundre ganger.

I tillegg til ski sykler han for Rye, idretten han satser mest på. Han mener at de på Geilo og Lillehammer har en stor fordel på denne tiden av sesongen, siden de har hatt skiføre siden oktober.

– Det er vanskelig å ta igjen dem nå, men dette utjevner seg utover sesongen. Om et par uker så er det jevnt, sier han.

Ambisjonene til skiløperen fra Lyn er topp 10 plassering i Hovedlandsrennet i mars.

Les også: Sprintet inn til tredjeplass

Annik Bjørndal er svært fornøyd med at rennet gikk knirkefritt lørdag. Mange frivillige i klubben stilte opp for å arrangere et perfekt renn i Snøparken.

– Dette betyr mye for klubben. Dette er et stort sprintrenn og det er viktig å arrangere i egen arena. Over tusen aktive skiløpere trener her hver eneste uke, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag