RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anita (36) gir opp boligmarkedet i Oslo


TIL MOSS: Oslo-jenta Anita Gjøs har gitt opp boligmarkedet i Oslo. – Å kjøpe seg leilighet i Oslo som førstegangsetablerer er for tøft i alle fall når man en singel, sier Gjøs, som nå flytter til Moss.
TIL MOSS: Oslo-jenta Anita Gjøs har gitt opp boligmarkedet i Oslo. – Å kjøpe seg leilighet i Oslo som førstegangsetablerer er for tøft i alle fall når man en singel, sier Gjøs, som nå flytter til Moss.
Vanvittige budrunder på toppen av et allerede høyt priset boligmarked, har fått Oslo-jenta Anita Gjøs (36) til droppe tanken om egen bolig i Oslo. Nå velger hun Moss.

OSLO: – Prisene i Oslo har tatt fullstendig av. Det aller verste er budrundene som kommer på toppen av en i utgangspunktet høy prisantydning. Som singel har jeg ingen mulighet til å være med på et slikt race, sier Anita Gjøs.

For dyrt i Groruddalen

Nylig så hun på en toromsleilighet på Romsås, aller øverst i Groruddalen, et område med et ikke altfor høyt prisdrivende renommé.

Leiligheten var grei nok, men var ikke modernisert siden 1972.

– Den leiligheten gikk for 1.570.000 kroner eller 600.000 kroner over takst. I tillegg var husleien på 3.000 kroner. Det forteller det meste om Oslo-markedet akkurat nå, sier Anita Gjøs.

LES OGSÅ:

«Hvor skal folk i Oslo bo?»

Husbanken er unges bolighåp

Tre tom til prisen av ett

I Moss har hun sett på leiligheter i Melløs-Øreåsen-området; sentralt beliggende, men samtidig i kort avstand til E6, en viktig detalj for Anita som jobber i Ski, og som er avhengig av å bruke bil på jobben.

I Moss kjøper hun seg lett en sentral treromsleilighet for prisen av ettroms leilighet i Oslo, det vil si rundt 1,5 millioner kroner.

– Siden jeg nå flytter ut av Oslo vil jeg ha en treroms. Det viktig å ha litt mer plass med tanke på besøk.

SLIK VIL POLITIKERNE HJELPE UNGE OG ENSLIGE INN I EIET BOLIG

Vil tilbake til Oslo

– Hvorfor Moss? Du kunne valgt Vestby eller Ski?

– Ski er blitt veldig dyrt. Vestby er også blitt dyrt fordi nesten alle leilighetene der er så nye. Moss valgte jeg også fordi jeg kjenner en del mennesker fra før. Dessuten er Moss en hyggelig by, og med de boligprisene byen har, er jeg sikker på at de bare vil fortsette opp. Jeg ser på et leilighetskjøp i Moss som en investering.

– Slik at du om noen år kan selge og kjøpe deg noe annet nærmere Oslo?

– Det er slik jeg tenker, ja. Det som er viktig for meg nå, er å komme meg inn på boligmarkedet og få lagt meg opp litt egenkapital. Hadde jeg ikke vært singel, hadde jeg nok ikke gjort dette, men markedet er urettferdig. En bolig koster det samme enten man er alene eller man er to.

LES OGSÅ:

Boligprisene i Oslo skyter i været

Bård Folke Fredriksen ikke bekymret: – Vi rekker å bygge bolig til alle

Stor overgang fra Løkka

For tiden bor hun på Grünerløkka, og overgangen til Moss blir stor.

– Jeg er forberedt på det, men akkurat nå er ønsket om å komme hjem til en god og romslig leilighet, åpne verandadøra og nyte sommeren viktigere enn å bo i en leid toroms på Grünerløkka.

VIL DU VITE HVOR MYE BOLIGENE I DITT NABOLAG BLIR SOLGT FOR? SE HER

– For meg er dette så stort at jeg er villig til å ofre litt av storbylivet. Men uansett er det ikke langt inn til Oslo. 40 minutter med toget er overkommelig.

– Og så har du tro på at Moss vil bli enda mer attraktiv?

– Når kommunikasjonene blir enda bedre med nytt dobbeltspor og intercitytog vil folk oppdage hvor utrolig kort avstanden til Oslo egentlig er. Det vil også sette ny fart i boligmarkedet, tror jeg, og forhåpentligvis gi meg en gevinst på boligkjøpet mitt. Jeg tror Moss kommer til å vokse enormt, sier Anita Gjøs.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere