RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anita nådde målet - fullførte Sentumsløpet


Anita Bakk Henriksen (i midten) og venninnene Kine Løken Thoreid (t.v.) og Hanna Sofie Faye-Schjøll Engesæth (t.h.) kunne smile fornøyd etter å ha fullført Sentrumsløpet lørdag.
Anita Bakk Henriksen (i midten) og venninnene Kine Løken Thoreid (t.v.) og Hanna Sofie Faye-Schjøll Engesæth (t.h.) kunne smile fornøyd etter å ha fullført Sentrumsløpet lørdag.
Sammen med nesten 8000 andre sto journalist Anita Bakk Henriksen på startstreken da Sentrumsløpet gikk av stabelen lørdag. Og Anita fullførte med glans!

OSLO: Siden slutten av mars har leserne av Oslobloggen kunnet følge Lokalavisene Oslos journalist Anita Bakk Henriksens forberedelser til Sentrumsløpet. Lørdag var det klart for Henriksens store finale, og hovedpersonen selv var svært spent.

Del på Facebook

Les Anitas forberedelser på Oslobloggen

Les også: Anita blogger seg i form til Sentrumsløpet

– Jeg tror jeg må ha vært på toalettet 100 ganger i dag, sier Anita, og forteller at hun fikk temmet nervøsiteten litt ved å gå sammen med venninnene Kine Løken Thoreid og Hanna Sofie Faye-Schjøll Engesæth ned til startområdet ved Universitetsplassen.

– Men da vi så folkehavet med alle de løpeklare menneskene ble vi like nervøse igjen, sier Henriksen.

Se bildeserie fra Sentrumsløpet

Flere bilder fra Sentrumsløpet

Trent i syv uker

Anita og Kine har trent målrettet mot Sentrumsløpet i syv uker, mens Hanna Sofie har hatt en noe kortere treningsperiode på grunn av en ryggskade. Treningsopplegget startet med runder på Bislett stadion, men etter hvert har trioen trappet opp, og løpt på blant annet Huk og Sognsvann for å få litt terreng.

– Jeg var i skikkelig dårlig form da vi startet opp, men det er gøy å kjenne at formen blir bedre og at man blir lettere i kroppen, sier Anita.

– Hvordan fikk du ideen til å være med, og hvordan ble dette en blogg?

– Kine spurte om jeg ville være med, og jeg sa ja. Så fortalte jeg til redaksjonen i Lokalavisene Oslo at jeg skulle løpe Sentrumsløpet, og da ville de ha meg til å blogge om det. Så da var det ingen vei tilbake, sier Henriksen.

– Så ut som 17. mai

Etter løpet er det tre fornøyde jenter fra Majorstuen som møter oss på Universitetsplassen. Alle fullførte, og det godt innenfor målsetningen på 80 minutter.

– Men jeg hadde på meg altfor mye klær, og det var mye tyngre å løpe på asfalt enn jeg hadde trodd, så jeg hadde vondt fra Rådhusplassen og inn. Men vi greide målet vårt, smiler Anita, som fullførte mila på 1.13.06. Kine Thoreid Løken ble klokket inn til 1.12.55, mens Hanna Sofie Faye-Schjøll Engesæth kom inn på 1.04.45.

– Jeg føler jeg har gått ned seks kilo i dag! Vi økte farten ved Grensen, og oppløpet var veldig mye lenger enn jeg trodde, sier Anita.

– Ja, det hvite målseglet var veldig langt nede i gata, altså, ler Kine

– Hva var det beste med å løpe Sentrumsløpet?

– Alle menneskene, og den fantastiske stemningen. Det så jo ut som 17. mai, sier Kine.

– Ja, og det å kunne løpe hele veien, og fullføre, sier Anita.

Les også: Løpetid i hovedstaden

Fristet til gjentakelse

Siden Anita og venninnene har trent sammen inn mot løpet, syntes de det var ekstra hyggelig at de også fullførte selve 10-kilometeren sammen.

– Dette viser bare at alle kan mer enn man tror, man må bare komme over kneika i starten, sier Hanna Sofie Faye-Schjøll Engesæth.

På spørsmål om løpet fristet til gjentakelse, kommer det et unisont “Ja!” fra jentene, nærmest i kor.

– Nå er neste mål 10-kilometeren under Oslo Maraton i september, så det gjelder bare å opprettholde formen, sier Anita, mens Hanna Sofie går enda lenger:

– Så må vi nok prøve oss på en halvmaraton etter hvert, jenter?

– Ja, jeg er redd for det, smiler Kine.

8000 deltakere

Sentrumsløpet ble arrangert for første gang i 1981, og deltakerrekorden fra 1988 er på hele 16 000. I år sto knappe 8000 deltakere på startstreken, noe som er 1500 flere enn i fjor.

Årets vinner for herrer ble Hillary Kipchumba fra Steinkjer Friidrettsklubb, som løp de 10 kilometerne på 29.19. For kvinner stakk Christiana Bus Holth av med seieren etter å ha løpt på 34.27.

I tillegg til selve Sentrumsløpet, gikk også Sentrumssprinten av stabelen lørdag. Løypa på 800 meter gikk fra Universitetsplassen og opp til Egertorget, og mens Thomas Solberg Eide vant herreklassen, gikk Christina Toogood fra Sandnes helt til topps i kvinneklassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere