RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker utkastelsesdom


 
 
Øko-bokollektivet på Skar frykter de blir kastet ut før politikerne får behandlet saken.

SKAR LEIR: Stemningen i Skar leir er trykket.

– Det er klart det er en stressfaktor når utkastelse fra hjemmene våre henger over oss, sier bokollektivets talsmann, Harald Sundøy Giæver.

LES OGSÅ: Bydelspolitikerne vil samarbeide

Ulovlig bosetting

Oslo kommune anmeldte bokollektivet i februar. I sin kjennelse datert 29. april skriver Oslo byfogdembete at kollektivet må fravike eiendommen, fordi det er «åpenbart at de (...) ikke har rett til å besitte eiendommen».

Kollektivets argument om at Oslo kommune har brutt plan- og bygningsloven ved å la bygningene forfalle, og at det skulle forsvare deres okkupasjon frem til kommunen kan fremvise nye planer for området, finner retten irrelevant.

Retten bemerker også at de tekniske vurderinger av om bosettingen truer drikkevannet i Maridalen, er uten betydning for beslutningen om fravikelse.

Rekker bystyret?

– Vi har bedt om utsettelse frem til saken har blitt behandlet politisk. Det mener vi nå den må. Arbeidsutvalget i Nordre Aker har ber om det, enstemmig fra Rødt til Frp. Vi har samlet 300 underskrifter for vår sak, slik at vi også kan fremme saken selv. Nå frykter vi imidlertid at Eiendoms- og byfornyelsesetaten vil ha hastverk med å få oss ut, slik at vi ikke lenger skal være på Skar når saken behandles politisk, sier Giæver.

Bokollektivet har anket kjennelsen til Borgarting lagmannsrett. Fra lagmannsretten opplyses det at til Nordre Aker Budstikke at anken er registrert, og at saken sannsynligvis vil få høy prioritet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere