RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklaget for mobbing


Leder for fotballskolen Tiitu Berg-Johansen har tatt anklagene om mobbing alvorlig, og håper de tre 10-åringen vil komme tilbake til fotballskolen igjen.
Leder for fotballskolen Tiitu Berg-Johansen har tatt anklagene om mobbing alvorlig, og håper de tre 10-åringen vil komme tilbake til fotballskolen igjen.
Fotballskolen på Bøler tok rask affære for å rydde opp i egne rekker. Carina Alice Bredesen

Haraløkka: Leder for Bøler fotballskole, Tiitu Berg-Johansen tok straks affære da hun tirsdag morgen mottok en mail med anklager om mobbing mot to av instruktørene.

Jeg hadde en lang og konstruktiv samtale med de to, og det var tydelig at begge forsto alvoret, sier Berg-Johansen.

Barna skal trives

Tre mødre har henvendt seg til fotballskolen per mail der de hevder at sønnene deres (10 år) er mobbet av to av instruktørene. Blant annet skal instruktørene bannet, mobbet og straffet ungene med løping.

Slikt skal ikke forekomme, slår fotballskolelederen fast.

Berg-Johansen har konfrontert instruktørene med beskyldingene, og mener saken er oppe og avgjort.

Vi har avklart premissene for fotballskolen, barna skal trives og føle seg trygge, sier hun.

Ny sjanse

Berg-Johansen påpeker at hun ikke kan uttale seg på annet grunnlag enn samtalene med mødrene og instruktørene, fordi hun ikke var vitne til de angivelige hendelsene.

Da jeg var på banen observerte jeg fem grupper i flott aktivitet, forteller hun.

Alle fortjener en ny sjanse, derfor er begge fortsatt instruktører, opplyser Berg-Johansen.

Stygge i munnen

Instruktørne på 16 og 17 år er enig i at mobbing ikke skal forekomme, men stiller seg forholdsvis uforstående til de sterke anklagelsene. Guttene hevder at de verken har bannet eller mobbet, derimot forteller de at flere av barna var stygge i munnen.

Gruppen var vanskelig å håndtere, på grunn av banning og skjellsord, og fordi barna ikke ville følge instruksjonene våre, sier instruktørene til Nordstrans Blad. De avviser at de i en stresset situasjon selv har bannet eller på andre måter oppført seg dårlig overfor barna.

Ikke greit

Uansett mener både instruktørene og Berg-Johansen at det ikke er greit at tre gutter er så lei seg at de ikke ønsker å komme tilbake.

Jeg har snakket med alle tre mødrene og forklart at vi har tatt saken på alvor, og håper guttene vil bli med de tre siste dagene, forteller Berg-Johansen.

Dårlig klima

Hun bekrefter at gruppen på 16 barn som var under ledelse av de to instruktørene hadde et dårlig klima den første dagen.

Vi har tatt noen grep, byttet om på gruppene, og hentet inn en ekstra instruktør. Vi tok en lang prat med alle instruktørene og barna på morgenmøtet om hvordan vi skal ha det på fotballskolen, sier Berg-Johansen. Fotballskolens andre dag har forløpt uten problematiske hendelser.

I dag har det gått mye bedre, mener også de to instruktørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere