*Nettavisen* Nyheter.

Anleggsavgjørelse

Denne uken kan anleggstraseen fra Vettakollen høydebasseng være et skritt nærmere avklaring.

GAUSTAD/NORDBERG: Etter utsettelse i byutviklingskomiteen i høst, var Vettakollen høydebasseng og påfølgende anleggsveier, til behandling denne uken.

Vann- og avløpsetaten (Vav) redegjorde i NAB før jul om kostnadene ved å bruke Nordbergveien som trasé. Samferdselskomiteen vedtok i høst at de ønsker en trasé der tomme lastebiler kjører inn Nordbergveien, og at steinmassene kjøres ut via Gaustadveien. Ifølge Vav er både Samferdselsetaten og politiet skeptiske til løsningen, og mener den blir for kostbar. En oppgradering av veien til «full standard» ble for tre år siden estimert til 7 millioner. I ettertid er kostnadene imidlertid nesten tredoblet. Ifølge Vav må bl.a. 14 lysmaster og 450 meter høyspentledninger legges om, samt at det anlegges fortau/gangvei fra Sognsveien til John Brandts vei. I tillegg kan det komme erstatningskrav fra Solvang kolonihage ved eventuelle inngrep i hytteområdet. Vav bekrefter likevel at Nordbergveien, med nødvendig oppgradering, vil tåle belastningen fra massetransport.

Gaustadveien borettslag, ved styreleder Egil Frøyland, har på bakgrunn av økningen stilt spørsmål ved hele prosjektets kostnadsramme.

– Beboerne, som sogner til Gaustadveien og Sognsvannsveien, innser at 75-80.000 kubikkmeter steinmasse vil måtte belaste nærmiljøet, sier Frøyland i et leserinnlegg.

Han mener belastningen må kunne fordeles mellom Nordbergveien og Gaustadveien, slik flertallet i samferdselskomiteen går inn for, og ikke både opp og ned i Gaustadveien.

Saken ble behandlet av Byutviklingskomiteen 20. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag