*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder motstander for slag på banen

Fredrik Lundgren er ikke kjent for bremse i duellene. Her må to Follo-spillere melde pass i duell med BSK-spilleren. Foto: Foto: Eirik Bjørklund

– Han slo meg i halsen, sier Fredrik Lundgren fra BSK Håndball om en episode i søndagens sluttspillkamp. Nå håper han på lang karantene for motstanderen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fredrik Lundgren går i bakken i duellen med Kenny Ekman. Lundgren hevder han ble slått i halsen. Foto: Foto: Skjermbilde/TV2

OSLO: Bækkelagets håndballherrer tapte 27-26 for Arendal i andre sluttspillkamp søndag. Men selv om kampen er tapt, kan det få etterspill. BSKs Fredrik Lundgren har anmeldt ØIF Arendals Kenny Ekman for slag, melder Østlendingen.

Det var med to minutter igjen av Arendals hjemmekamp mot Bækkelaget at bortelagets Fredrik Lundgren ble liggende ved midtbanen på vei frem i angrep.

– Ekman slo meg i halsen. Hvis du ser på tv-bildene, ser du også at han viser til Medhus (Svenn Erik) at han slo meg etter kampen er over. Han ser ut som han er stolt over det, sier Lundgren til Østlendingen.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Håper på lang karantene

BSK håper tv-bildene gjør at Norges Håndballforbund vil se på saken. Forbundets dommeransvarlig Ove Olsen bekrefter at de har mottatt anmeldelsen fra BSK.

– Bækkelaget har anmeldt Ekman, og saken er nå oversendt til domskomitéen, og den er under behandling, sier NHFs dommeransvarlig, Ove Olsen til Østlendingen.

Han sier de folkevalgte medlemmene i forbundet skal samles snarest mulig for å se på saken, siden den er av en så alvorlig art. Lundgren håper situasjonen får konsevkenser.

– Jeg skjønner at dommerne ikke så situasjonen, men jeg håper at forbundet er fornuftige og gir han flere kampers utestengelse. Sånt har ingenting på en håndballbane å gjøre, sier Fredrik Lundgren.

Les også: Hippe til BSK for å ta gull

– Et overfall

Håndballprofilen Steffen Stegavik var raskt ute med å støtte Fredrik Lundgren etter hendelsen. Han la ut en video av hendelsen på Instagram og tok til orde for at video må kunne brukes for å stenge spillere ute.

– Jeg synes det er rart om ikke forbundet gjør noe mer med saken. Ballen er ikke nærheten av situasjonen, så det er jo overfall, utdyper Steffen Stegavik til Østlendingen.

Kenny Ekman har bekreftet overfor Agderposten at det var ampert mellom ham og Lundgren gjennom kampen. Etter sluttsignalet ble det også tumulter ute på banen. Se video hos Agderposten her!

Tviler på karantene

Kenny Ekman har ikke uttalt seg til media om hendelsen han er anmeldt for, men Arendal-trener Asle Gran sier til Fedrelandsvennen at han er spent på avgjørelsen fra håndballforbundet.

– Jeg har aldri hørt om at en spiller er utestengt på bakgrunn av en situasjon som dommerne ikke så under kampen. Jeg fikk heller ikke med meg denne situasjonen, og det er vanskelig å se ut fra bildene hva som skjedde, sier Gran.

Sportslig leder Per Carsten Michelsen bekrefter overfor avisen at klubben og Kenny Ekman har avgitt sin uttalelse til Norges Håndballforbund.

– Jeg mener det er for tynt grunnlag til at Kenny skal utestenges, og jeg tviler på at det kommer en reaksjon fra forbundet. Jeg er enig i at det er en uønsket situasjon med Kenny, men det var en kamp med flere stygge epiosder, og det var fra begge lag, sier Michelsen til Fedrelandsvennen.

BSK møter Bodø i neste sluttspillkamp onsdag. Klubben tapte første match mot Elverum, før det altså ble nytt tap mot Arendal søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.