RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder nabo for rasisme


«Simon» og familien føler seg lite velkomne i nabolaget på Bjerke.
«Simon» og familien føler seg lite velkomne i nabolaget på Bjerke.
«Simon» fortviler over at ungene blir møtt med kjeft og rasistiske ord når de går hjemmefra.

BJERKE: I frykt for at ungene skal oppleve represalier, ønsker han å være anonym. Mannen som vi bare kaller «Simon» har bodd 25 år i Norge og føler seg norsk.

I fjor sommer flyttet han og familien inn i Borrebekk boligsameie på Bjerke. Det ble starten på en langvarig konflikt med en av naboene.

Får ikke leke

Ifølge Simon kjefter naboen på ungene hver gang de går inn og ut av oppgangen.

Han forteller dem hvilke regler som gjelder i Norge, at de ikke får leke her, roper «hold kjeft» og andre ting jeg ikke vil nevne. Slik jeg ser det, både forfølger og trakasserer han dem. Nå ser jeg ingen annen utvei enn å gå til politiet, sier han.

Konflikten med naboen har etter hvert blitt så stor at det har forsuret hverdagen til familien på fem. Nå føler de det ikke lenger trygt å la barna være alene.

- Har ikke gjort noe galt

Mine barn er født i Norge. Jeg vil ikke at de skal vokse opp og føle at de er andrerangs mennesker. De er likeverdige med andre. Jeg trodde ikke det fantes så mye rasisme i Norge. Vi har ikke gjort noe galt. Vi ønsker bare å få være i fred for ham, sier han.

Styreformann i Borrebekk boligsameie Ann Bente Bergersen har vært vitne til konflikten, og ønsker å få til et møte mellom partene.

Vi hadde en episode som ikke var bra. Naboen kom med ærekrenkende uttalelser. Jeg har snakket med ham, og tror ikke han tenker over sin egen språkbruk.

Politiet ønsker dialog

Stasjonssjef ved Stovner politistasjon Espen Aas vil ikke kommentere denne saken spesielt, men uttaler på generelt grunnlag at det er mulig å ta kontakt med vakta på politistasjonen for å få råd.

Man trenger ikke nødvendigvis å anmelde saken. Vi kan gå i dialog med partene for å finne en løsning, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere