Anmeldt av rideskoleleder for skremmende og hensynsløs adferd

ANMELDT: Da ting raste ned fra veggene, vllle Thore Johannesen ha en prat med skytebasen på ridetomta. Det endte i anmeldelse.

ANMELDT: Da ting raste ned fra veggene, vllle Thore Johannesen ha en prat med skytebasen på ridetomta. Det endte i anmeldelse. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Da ting begynte å ramle ned fra veggene, forlangte Thore Johansen å få snakke med skytebasen på ridetomta. Da ble han politianmeldt av rideskole-leder Vanessa Quintavalle.

RASTE NED: Blant annet falt forskjellige ting ut av denne skjenken da det ble sprengt på ridetomta. Foto: Kristin Tufte Haga

STØVHELVETE: – Hvordan kunne politikerne godkjenne et pukkverk midt i boligområdet vårt? spør Thore Johannesen i Årvollveien 58. Foto: Kristin Tufte Haga

ÅRVOLL: – Jeg ønsket jo blant annet å vite hva slags skytesalver skytebasen egentlig brukte! Da jeg fikk tak i ham, kom også Quintavalle. Hun sa at jeg ikke hadde noen rett til å snakke med de ansatte, og at jeg måtte ha meg vekk fra området, forteller Thore Johansen.

Del på Facebook

Johansen bor øverst i Årvollveien, og er en av de nærmeste naboene til den mye omtalte ridetoma i Østreheimsveien. Han forteller at lederen av Oslo Akademiske Ridesenter, Vanessa Quintavalles arbeidere kastet røtter og kvister mot leilighetene der han bor.

– En stund senere oppdaget jeg at byggearbeiderne kastet røtter og kvister nedover skråningen mot våre leiligheter. Jeg gikk mot arbeiderne, men ble igjen stoppet av Quintavalle. Hun ville ikke svare på noe, og bare dro. Så ble jeg altså politianmeldt, foreteller Thore Johansen øverst i Årvollveien, en av de nærmeste naboene til den mye omtalte ridetomta i Østreheimsveien.

LES OGSÅ: 135.000 for et ridekurs?

Ble innkalt til forhør hos politiet

Anmeldelsen ble levert inn før jul i fjor og Thore ble innkalt til forhør på Stovner politistasjon. Anmeldelsen er nå henlagt.

Men Johansen er langt fra alene om å komme i klinsj med rideskolelederen, nærmiljøet har også loggført mange av hendelsene – både med og uten barn involvert.

Fulgte etter skolebarn i bil

Blant annet skal en sjetteklasse fra Årvoll skole ha hatt akedag i området for noen år tilbake, og grillet pølser på ridetomta – før byggearbeidene var i gang.

Quintavalle kom til stedet, og etter munnhuggeri mellom henne og elevene dro skolen. Quintavalle fulgte etter i bil, og skal også ha truffet akebrettet til den ene jenta, slik at hun fikk det rett i beinet. Skolen sendte også ut infoskriv til foreldrene om episoden, og den ble også tatt opp i bydelsutvalget

Flere av nevnte hendelser handler også om det naboene oppfatter som trakassering fra Quintavalle.

LES OGSÅ: SV rasende: – Dette skulle være et tilbud barn og unge skulle bruke, men jeg skulle gjerne sett den moren eller faren på Veitvet eller Tonsenhagen som vipper opp 135.000 kroner for at ungen skal få ri

Pukkverk også

Johansen derimot, er nå glad for at han igjen er ute av «politirullene».

– Jeg har for øvrig aldri vært involvert i noe kriminelt eller ulovlig – ikke engang en trafikkbot har jeg fått! Og grunnlaget for anmeldelsen er bare tull!

Det som derimot ikke er tull, er at de nærmeste naboene til ridetomta gjennom lang tid har vært plaget av støy og støv. Blant annet blir svære steiner omgjort til pukk på tomta, og foreløpig ser det ut til å være nok stein til å «pukke» opp i lange tider fremover.

LES OGSÅ: Pukkverket på Årvoll ukjent for Fylkesmannen

Ville planer

– Vi har hele tiden ment at dette var ville planer! Hvordan kunne politikerne være så naive, og godkjenne det som i realiteten i dag er et pukkverk midt i boligområdet i Oslo. Dette har vært – og er – et både støy- og støvhelvete. Blant annet blir det ikke engang overrislet med vann over steinknusingen, slik at det kunne blitt mindre støv, forteller Johansen, og fortsetter:

– Området virker heller ikke godt nok sikret og det har vært nestenulykke med barn som har kommet seg inn på området, og utløst steinblokker. Denne situasjonen forringer livskvalitet og leilighetsverdien. Jeg finner meg rett og slett ikke i det lenger, og kommer til å ta initiativ til at styret her nå tar et beboermøte, slik at vi kan diskutert hva vi må gjøre fremover i forhold til denne vanvittige utviklingen. Dette kan jo ikke fortsette.

Lokalavisen har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten som forteller at det er tiltakshavers ansvar å sørge for tilfredsstillende sikring av byggetomten, og at etaten nå vil «minne» tiltakshaver om dette.

Lokalavisen har igjen forsøkt å få en kommentar fra Quintavalle, men har ikke lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.