RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldte 197 trussel- og voldsepisoder mot politiet


FIKK 197 TRUSLER OG VOLDSEPISODER MOT SEG: Trussel- og voldsstatistikken mot politiet har holdt seg stabil. Visepolitimester tror stabiliteten skyldes dyktig mannskap.
FIKK 197 TRUSLER OG VOLDSEPISODER MOT SEG: Trussel- og voldsstatistikken mot politiet har holdt seg stabil. Visepolitimester tror stabiliteten skyldes dyktig mannskap. Foto: ARKIVFOTO
I fjor ble det anmeldt 197 trussel- og voldsepisoder mot politiet i Oslo. Tallene er stabile, men Kristin Aga i Oslo politiforening tror at tallene kunne vært enda lavere.

OSLO: Trusler og vold mot politiet forekommer stadig. Episodene skal alltid anmeldes, uansett hvor alvorlige de er. De anmeldte truslene går under lovparagraf 127, som omhandler vold mot tjenestemann.


I 2011 kom det inn 197 slike anmeldelser, og i 2010 ble 192 slike hendelser anmeldt.

– Tallene er ganske stabile, og vi har de siste årene registrert få alvorlige skader på tjenestemennene våre, sier visepolitimester og ordenssjef Roger Andresen ved Oslo politidistrikt.

– Jeg mener dette skyldes dyktige mannskaper med høy kompetanse og godt utstyr, som tenker sikkerhet i jobben, sier Andresen.

Et angrep på rollen

Når politiet opplever trusler eller vold i jobben, blir dette alltid anmeldt..

– Det er fordi det ikke bare er et angrep på den enkelte personen, men også på rollen som politiet har på vegne av samfunnet, sier Andresen.

Bedre utstyr og trening

Fungerende leder for Oslo politiforening, Kristin Aga, synes tallet er noe høyt.

– Det er nesten 200 saker her. Og bak disse tallene er det enkeltskjebner med opplevelser, inntrykk og kanskje skader, sier hun.

Aga mener at tallet bør kunne presses enda mer ned.

– Anmeldelser vil det alltid være, men det bør være mulig å få dette tallet ned, sier hun.

Aga påpeker at bedre utstyr og tilrettelagt trening er viktig i denne sammenheng.

– En risikokamp

– Så er det jo ingen hemmelighet at bemanningen er viktig. Det er mange som ikke alltid får gjort alt de skal fordi det er for få politifolk. Det er veldig viktig at politiet blir godt nok bemannet til å kunne få tid til tilrettelagt trening, sier Aga.

– Det er en risikokamp å være politi. Når alle andre gjemmer seg eller må flykte, skal politiet stå der. Jeg mener at vi er heldig for at det er et fåtall av hendelser som går virkelig galt, sier hun.

 

LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Overfalt og voldtatt ved trikkestopp

Ranere ville skjere av han fingeren

Sønnen ble overfalt og rispet med kniv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere